söndag 18 augusti 2013

Trollska sländor,

Det blev ett litet semesteruppehåll här i bloggen, men jag hoppas att ni har haft det riktigt bra sedan sist. Vi har haft många järn i elden hela sommaren och det känns som ofta, att man bara hann en bråkdel av det man tänkt hinna med. Vi har jobbat en hel del på utsidan av huset och i trädgården. Gräsmattan grönskar nu och jag har planterat några buskar. Inne jobbar vi som bäst med att fixa upp några gamla möbler och vardagsrummet börjar sakta hitta sin slutliga form.


I trädgården har vi haft sällskap av en hel del trevliga varelser under sommaren. Försedda med håv har barnen försökt stifta närmare bekantskap med trollsländorna medan jag har försökt fånga dem på bild. Den som försökt vet hur svårt det är. De sätter sig sällan och är snabba i sina rörelser. Trollsländor har nästan något magiskt över sig. De glänser så otroligt vackert när solstrålarna träffar deras vingar.


Sländorna verkar vara litet trendiga i höst också. Man ser dem i tryck, som smycken, i olika inredningsdetaljer och på klädesplagg. Trendiga eller inte så får de nog bosätta sig i vardagsrummet ett tag åtminstone, kanske för att påminna oss om sommaren.

Ni har väl märkt att Fabriken dragit igång efter sommarlovet. Kika gärna in där för inspiration. Ha det gott!

7 kommentarer:

Hanna sa...

så fin kudden var.
Ha en fin vecka.
kram
Hanna

Anna-Lena sa...

Trollsländor är fina, fast jag egentligen inte gillar insekter så mycket. Men på bild går det bra :-) Nyfiken på att se soffan i helbild!

kavallinskan sa...

Trollsländor är fina, och kudden likaså!
Ha en fin dag!
kram viktoria

Linnéas butik sa...

Trollsländor är som små helikoptrar. Så underliga, annorlunda och liksom mot alla naturlagar att de kan flyga. Vackra är de.

sagaulla sa...

Tyckte först att det var en liten fågel som satt på ett vackert tunt glasfat! Vilken fin bild, har du faktiskt fotat den?

alegni sa...

Hoppas att ni kunnat koppla av lite i sommar också!
Jag har en kul bild på gubben från några år tillbaka där han har tre sländor på sig. Måste gräva fram den nån dag.
En sådan kudde har jag också, men jag är säker på att din soffa är finare än min!

Gugis Pärlor sa...

Fjärilar och sländor hör sannerligen till kategori svåra... jag har inte lyckats fånga nån på bild ännu i sommar ;O) Kanske det beror på att man själv blir slöare med åren? Fin bild och superhäftig kudde! Populärt med insekter och djurmotiv nu i sofforna...

Kram Gugi