onsdag 18 april 2012

Sängtäcke för pojkrum,

ellos.fi
Jag och en god väninna diskuterade inredning av pojkrum häromdagen. Jag vet inte om ni håller med mig, men jag tycker utbudet på textilier åt små och större gossar känns litet begränsat. Det stereotypa färgvalet är såklart blått åt pojkar och rött åt flickor, så blåa sängtäcken är inte så svåra att hitta.
ellos.fi
Ett litet piggare alternativ är ett multifärgat randigt sängtäcke. Leksaker och annat tillför ju en hel del färger till barnrum och ett flerfärgat sängtäcke kan ju på så sätt vara ett tacksamt val, då det tar upp andra färger i rummet.
ellos.fi
Stjärnor är ju ett klassiskt val till barnrummet och just detta täcke med vit botten är säkert lätt att kombinera med andra färger. Den vita färgen kan förstås vara litet känslig, men å andra sidan brukar ju slitaget på sängtäcken inte vara så stort.

stockmann.com
Här är en kviltad version med litet olika mönster. Lätt att plocka upp en av färgerna och matcha t ex gardiner och matta i samma färg eller mönster.

netanttila.com
Ett enfärgat sängtäcke är ju förstås alltid ett enkelt och hållbart val, då kan man lätt byta intryck med olika kuddar. Union Jack flaggan är något som jag personligen tippar att vi kommer att se mycket av i år både inom inredning och mode, tack vare OS i London i sommar.

greengate.dk

Sist ut är min personliga favorit. Ett kviltat täcke med både stjärnor och flaggor i mönstret. Vill man spinna vidare på temat kunde jag tänka mig att komplettera inredningen med att lägga upp en Union Jack flagga eller vimplar på väggen eller varför inte komplettera med ett bildkollage av brittiska fotbollslag/spelare?

Jag och min vän tar gärna emot flera tips på fina sängtäcken till pojkrummet, så tipsa gärna om ni har några bra idéer på lager!

Nu får jag önska er en riktigt fin dag!

10 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Stjärnor och ränder är klassiskt och snyggt i pojkrum tycker jag. Jag brukar låta mig inspireras av amerikanske sängar, för ingen kan bädda sängar som dem. T.ex. här hittar man många fina idéer: http://www.potterybarnkids.com/shop/kids/bedding/boys-quilts/?cm_type=lnav

Tror även att de skickar till Finland, men det blir säkert dyrt med frakt för sängtäcken.

Flaggor är också fina i pojkrum (fast jag föredrar USA:s framom Storbritanniens) :-) Gillar man Union Jack så har Debenhams en del sånt i sortimentet, t.ex. här: http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_306910925894_-1?breadcrumb=Home~txtunion+jack

Anonym sa...

Hej!
Får man fråga ver n har köpt eran kakelugn??
Med vänlig hälsning, Lene

Hanna sa...

Det var faktiskt flera roliga du visade.
Ha en bra dag!
Kram
Hanna

alegni sa...

om man inte nödvändigtvis vill ha vadderade eller kviltade sängöverkast, blir ju urvalet direkt större. det finns ju tunnare överkast i alla regnbågens färger. åtminstone fanns det förr, jag har inte kollat utbudet de senaste åren.
kram

En vacker vardag sa...

Tackar för tipsen!

A-L: Stars and Stripes framom Union Jack???

Lene: Jag såg först idag din kommentar i ett äldre inlägg och svarade där. Ursäktar att jag inte svarat tidigare. Kakelugnen kommer från Cronspisen och den har vi köpt här: http://www.spishuset.fi/

Anna-Lena sa...

But of course! Bara för att jag älskar USA, men har absolut ingen relation till UK. Annars är det inget fel på själva Union Jacks utseende :-)

Finlandssvenska bloggare sa...

Hej!
Kika in på den nya bloggen för alla finlandssvenska inredningsbloggare.

www.fisveblogg.blogspot.com

Livet på Vestergård sa...

Där var flera fina inspirationsbilder. Sonens rum står högt upp på vår renoveringslista. Eftersom han fyller 19 nu och själv har öga för vad som gör sig bra ihop så får han nog vara med när det ska inredas :)
Kram Kicki

Anu sa...

Håller med om att det är mera begränsat med snygga möster till småpojkar. Vi hade stjärntema i förra hemmet i barnrummet Så det känns lite som att vi bränt det bästa krutet redan. :D Men flaggtemat är nog snyggt också! Vi har nu mera multirandigt på gång denna gång.

Enfärgade överkast, åtminstone då det funnits mycket mönster och annan ”brokighet” annanstans i rummet är det som vi kört med. Men en modell som jag kunde lyfta fram här i sammahanget är AVA Rooms överkast (avaroom.fi). Stilmässigt är de ju mera mot det minimalistiska, men redan rent praktiskt är jag ganska pigg på idén att kunna bädda enkelt genom att dra fast en dragkedja. Då kanske barnen själva får till det snyggt och prydligt? Har inte testat själv, men tycker det verkar intressant.

lyckobo sa...

Snygga sängöverkast, men det sista var nog min favorit också! Vår 7-åring har ett sängöverkast i jeanstyg, hållbart material, och tacksam färg! Lätt att varva med lite färggranna kuddar om man så vill!
Ha det bra!