söndag 5 maj 2013

Firarstråken,

En bloggläsare undrade försynt om vi fortfarande firar påsk hos oss? Riktigt så illa är det nu inte, fast det varit mycket glest med blogginläggen på sista tiden. Firat har vi däremot, så gott som varje vecka.


Vi har firat både en prins och en prinsessa, valborg och första maj så det känns som det varit en hel del festligheter under den senaste månaden. Jämfört med förra året när vi satt packade som sillar i lägenheten har det nu åtminstone funnits mera utrymme för såväl värdfolk som för gästerna.

Behöver jag lyfta fram att jag uppskattar det ökade utrymmet i köket? Speciellt när man kockar och dukar för ett större sällskap är det verkligen skönt att inte behöva slå armbågarna i allt när man svänger sig i köket. På tal om kök, skulle ni vilja se några bilder från köket månne?


Sonen ville ha ett skilt kompiskalas i år och så fick det bli. Litet pirattema blev det med en fartfylld skattjakt och sånt och de handgjorda inbjudningskorten gick i samma anda.


Jag tycker det är roligt att involvera barnen när man förbereder för fest och de är alltid med på noterna åtminstone när det kommer till bakning och dekorering.


Till dotterns kalas bakade vi små hallongrottor i pralinformar och de var populära bland både stora och små. Mindre barn orkar ju sällan äta stora bakverk, så vi brukar försöka anpassa bjudningen till gästerna.

Nu kunde man ju tro att det är paus med firandet, men inkommande helg firar vi ju morsdag så då vankas det festligheter igen. Tills dess önskar jag er en riktigt fin vecka!

Tack för titten och ha det gott!

5 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Tack för två fina kalas som vi fått vara med på! Hallongrottorna var verkligen ljuvligt goda. Du såg kanske att jag smög i mig flera av dem ;-) Förstår att ni är glada över det nya rymliga köket, för det är ju nog "ganska" stor skillnad jämfört med ert förra.

Susanna Tamminen sa...

Ihanan näköiset juhlat teillä, ja kiva blogi! Hauskaa viikkoa :)

StrandviksVillan sa...

Så jättefint och genomtänkt du har dukat! Förstår att det känns bra med dom större utrymmena :)
Klaaaaart vi vill se köket!! Har väntat länge redan, ju ;)

Må så gott, hela familjen!

Karina sa...

Jätte fint och mysigt ser det ut på bilderna. Jag har varit SÅ nyfiken på ert hus lääänge nu och det harmar mej så då jag inte kunde komma då ni hade träff där senast med "tråden". Så ja tack, jag ser gärna bilder å inte bara på köket, utan hela huset ;-)

alegni sa...

Jaaa tack! Köksbilder är mycket välkomna!
Fina kalasdukningar du gjort. Jag kan tro att det är skönt med lite svängrum i köket numera. :)
Kram