söndag 7 augusti 2011

Port Victoria,


Eftersom husbyggande är högaktuellt just i år, så bestämde jag mig för att göra ytterligare ett besök på Bostadsmässan i Karleby. Inte för att titta på nya objekt, utan för att i detalj studera de som intresserade mig mest. Ett av dem var Teri-Talos hus Port Victoria.


Färgskalan och inredningen tilltalar verkligen mig i just det huset. Golven är i klassisk ek, väggarna i varm beige och breda vita lister som framträder fint mot den beige väggen.


Nedre våningen av huset har en öppen planlösning med kök, matplats och vardagsrum.


I övre våningen finns en aula med möjlighet för t ex en TV-plats. Mot framsidan av huset finns en terrass.


Föräldrarnas sovrum går i vilsamma toner. Från sovrummet kan man gå direkt till klädvårdsrummet. Många tvåvåningshus har ju klädvårdsrummet i första våningen, men det kan ju vara en praktisk lösning att ha det på samma plan som alla sovrummen.


I övre våningen fanns två sovrum till. Av inredningsstilen att döma för två litet större barn. Båda rummen var inredda med textiler från Gant. Det ena var ganska strikt inrett i svart-vitt.


I övre våningen finns också ett badrum med vitt marmorgolv. Det noterar jag på "vill inte ha" listan. Tänk vilket jobb att hålla det golvet rent! Det andra sovrummet gick i mera marin stil.


Jag gillar att genomgående ha samma golv i hus, att ha breda golv- och fönster/dörrlister och att ha en ljus botten men ändå inte vara rädd att använda färg i inredningen, så det här huset fick faktiskt många plus poäng av mig och jag tycker att den som inrett huset har gjort ett bra jobb.


I ett tjusigt hus måste man ju ett matchande sällskap förstås. Jag hade nöjet att träffa damerna bakom inredningsbloggarna Alegniinoffice och Strandviksvillan där. Det var hur roligt som helst att få utbyta litet inredningstankar med dem. Kika gärna in hos dem för mera inredningsinspiration.

Ha en skön fortsättning på söndagen!

9 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Just i Port Victoria var det rätt mycket folk när jag var på bostadsmässan och jag fotograferade typ väggordet där. Bra med fler bilder därifrån. De kända bloggdamerna är ju också härliga att se! ♥

Anonym sa...

Sjukt snygga hissgardiner!! Tack för att du delade med dig av alla bilderna!! Håller ju på att bygga ett uterum med full isolering så jag vill ha något i det stuk du just lagt ut bilder på:)

Livet på Vestergård sa...

Det där var en inredningsstil som föll mig i smaken!
Fina damer du träffade på :)
Kram Kicki

Anonym sa...

De var ett väldigt snyggt hus och inredning, gillade golven mest och de varma behagliga färgerna.Glöm inte tävlingen!!!!!
Moster B

StrandviksVillan sa...

Verkligen tjusigt hus det där!
Eftersom jag tog så lite foton själv, så kanske jag tar och länkar till det här inlägget.

Må så gott!

alegni sa...

jag ser redan fram emot vår nästa utfärd :)

Så Vitt Jag Vet sa...

Det var ett charmigt hus ! Tack att du visar bilder från bostadsmässan.. I årblir det inget besök där för oss ...
Men vad skoj att stöta på bloggkompisar !
Kraam
Sanne

lyckobo sa...

Det huset var en stor favorit för mig också, men det kryllade av folk när vi gick in, så det blev inga foton. Enda jag inte riktigt diggade var gardinuppsättningen i sovrummet??? Sku ha varit snyggare med t.ex hissgardiner...
Häftigt att få träffa bloggvänner, träffade själv också en förra veckan, kul!

Ha det gott!

Anna-Lena sa...

Jättefint hus i vackra färger! Men precis som "Lyckobo" reagerade jag på den konstiga solfjädergardinen i sovrummet :-) Men annars har jag inget att anmärka på, snygg helhet!