måndag 17 oktober 2011

Ett budgettips,

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt trevlig helg. Jag har hunnit med både en trevlig utflykt (återkommer till den) och en rejäl storstädningsdag i helgen. Båda kändes nödvändiga och uppfriskande.

Kommer ni ihåg bilden som jag visade tidigare, med Kartell stolarna som matbordsstolar? Våra barn har ju fått varsin Ghost stol och jag är faktiskt ganska förtjust i designen på just de stolarna. Mindre förtjust är jag i prislappen på dem. Speciellt vuxenmodellen känns värdefull med en prislapp på flera hundra euro.

Louis Ghost, Kartell
Därför tyckte jag att det var intressant att bekanta mig med denhär stolen som heter Elizabeth:
Elizabeth, Etola
Den är förefallande lika inte sant? Något mer romantisk i sitt utförande, men det har åtminstone inte jag något emot. Prislappen är också mera tilltalande. Denhär stolen får man med sig hem för under hundralappen. I Finland säljs den på Etola.

Nu är helgen över för denhär gången och framför oss har vi en ny vecka med nya utmaningar. Må så gott!

9 kommentarer:

Anu sa...

Jo, jag har sett den där. Också Isku, tror jag, hade en plexistol i Kartellstuk, dock en kantigare variant. Möbelbranschen är nog lite vild då det gäller kopierande, eller att "bli inspirerad" av andra. Dels känns det ju fel att man "rider" på andras kreativa alster, dels är det ju ur konsumentens synvinkel en tillgänglighetsfråga... nog går man ju gladeligen i H&M-kläder också utan att nu alltid fundera från vilken catwalk-kollektion de kan ha hämtat inspiration från.

Inom inredning är jag själv lite ambivalent i den här frågan. Jag kan njuta väldigt av att veta att jag sparat ihop till en äkta designsak, att varumärket och designernamnet i sig har ett värde för en. Men visst finns det kopior också i vårt hem. Vissa kanske omedvetet skaffade, vissa som man har mera dåligt samvete för.

Tänkte först att den där stolen skulle man ju inte säga nej till, men jag kollade sen på Etolas möbelsida, och såg att de var ganska fräcka kopior hela bunten, så då blev jag nog ganska besviken...

Lycka till med veckans utmaningar!

Lyckoslanten sa...

Söt burk i förra inlägget! Den stolen gör sig säkert bra med flera i sällskap som på bilden.
Det blir intressant att se vad du bestämmer dig för! ♥

Camilla sa...

jag gillar originalet mera och har faktiskt en plats för den i vårt hem... Sen när budgeten tillåter så kanske, kanske återfinns den hos oss! Ha en fin vecka :)

Anna-Lena sa...

Kopian var klart snyggare än originalet (som i så många andra fall). Jag gillar budgetvarianter och går det att välja mellan en dyr och en billig sak så väljer jag alltid den billigaste. "Kopior" förekommer ju inom nästan alla branscher, inte bara inredning, och det är ju bra att även vi som inte har en tjock plånbok har möjlighet att skaffa en fin pryl. Visst, det är säkert inte kul för det kopierade företaget att det säljs en massa kopior, men jag tror att det i vissa fall t.o.m. kan gynna dem. Originalet lyfts fram när det kommer kopior och de som har råd köper den äkta grejen.

alegni sa...

jag tycker också att kopian är snyggare och ser bekvämare ut i det här fallet!
och jag håller med a-l här ovanför när hon skriver att det inte enbart ska vara den med välfylld plånbok som ska ha rätt att ha snygga saker runt omkring sig, så därför är nog kopior tillåtna i min värld :)
kram!

Så Vitt Jag Vet sa...

Hej ! jag har oxå kollat in Etola stolen..Kunde va som skrivbordsstol..
Förövrigt har nog ingen skarf anlänt.. Kolla att dom har fått min adress !
Ha det bra !
Kraam
Sanne

Huset på landet sa...

Ibland känns prislappen på designmöbler och saker lite väl hög. Då är det bra att det finns budgetvarianter! Jag ogillar direkta kopior, men det kan man nog inte anklaga denna för som är ganska olik i formspråket.
Satsa på det som känns rätt i plånboken och i hjärtat ;).
Lycka till i utlottningen!

Kramis, Nicole

Anonym sa...

Riktigt fin blogg du har:)
Ramlade in på detta inlägget när jag googlade på plexistolar.

Dessa stolar är precis vad jag är ute efter!! Gick in på etolas hemsida men jag förstår ingenting då jag inte talar finska. Vet du ifall det går att få dem skickade till Sverige? Eller om det går att få tag på dem i Sverige på annat sätt?
Vore jättetacksam för svar:)

Ha en fin dag!
Lotta

Malenami sa...

Tack för tipset fina du! <3