söndag 13 november 2011

Helg med blomsterfägring,

Det har varit idel festligheter i helgen som gått. Igår firade vi min födelsedag med familjen och idag firade vi far i huset. Jag var litet sent ute med förberedelserna och som oftast när man har bråttom, så strular det till sig.

Jag brukar inte använda hushållsassistenten när jag bakar men jag tänkte göra ett försök denna gång. Det borde jag inte ha gjort. Kaka nummer ett blev helt misslyckad. Till kaka nummer två lyckades jag bränna choklad i kastrullbotten när jag skulle smälta den, så det var nära till att jag skulle ha gett upp helt och hållet. Som tur hade jag en annan liten assistent i köket som höll humöret uppe.

Till sist fick vi till det och efter en lång väntan anlände kalasgästerna. Jättetrevligt hade vi och kakorna, ja de var riktigt goda.

Den första snön brukar ha fallit vid denhär tiden, så det känns nästan litet konstigt att rosorna ännu blommar utomhus. Fast vi njuter av dem så väntar vi nog redan ivrigt på att vintern skall anlända. Det är ju ändå november nu.

Önskar er en fin start på den nya veckan!

5 kommentarer:

alegni sa...

nami nami.
tänk, din nästa födelsedag firar ni i nya huset!

Livet på Vestergård sa...

Grattis i efterskott! Ser gott ut det du hade på bordet :)
Kram Kicki

lyckobo sa...

Oj,Grattis! Vilken tur att du fick kakor att bjuda på, trots motgångarna i början...
Vet inte om du menade taklampan, eller vägglamporna? Men taklampan kommer från Blossom, finns ännu i sortimentet, och vägglamporna beställde jag från någon broschyr i el-affären Tekno för 8 år sedan när vi flyttade in i vårt hus,kanske lamp-gustaf,ellet något liknande..
Ha en bra start på veckan!

sagaulla sa...

Tack för det fina kalaset! Mycket glad över att den lilla assistenten räddade kakbaket! Hoppas att den minsta assistenten har lyckats få ihop sin järnväg!
Önskar er en frisk och solig vecka!

Lyckoslanten sa...

Men Grattis unga du! Ser att det blev fest i alla fall! Förstår också att ni yngre väntar på vintern, men konstigt nog gillar jag dessa plusgrader mer än någonsin nu! ♥