måndag 6 februari 2012

Tack, tack, tack,

för era kloka kommentarer om soffor. Det är med stor glädje som jag tar del av era olika synpunkter och speciellt glad är jag över att ni vågar tycka litet olika. Det i sig är en rikedom!

shapes.fi
Om ni ännu orkar, så håller jag mig kvar vid ämnet litet till. Situationen är alltså den att vi i huset har ett vardagsrum där vi kommer att använda våra nuvarande soffor. De är av en klassisk modell och fast vi haft dem i tio år så är sittdynorna som nya. De är gjorda av kallpressat skumgummi (samma material som används till bilstolar) och de är jättesköna att sitta i. Så jag tycker det känns dumt att byta ut dem. Istället satsar vi på att klä om dem tror jag.

Så just nu tänker jag att det känns litet tråkigt att välja en liknande modell till TV-rummet. Tanken är att barnen (och deras gäster) skall kunna husera där och t ex spela TV-spel (går det att undvika?) så jag vill att sofforna skall vara barnvänliga och det skall rymmas några personer samtidigt i den. Så jag tänker avslappnat och naturligt som tema för just det rummet.

Jag har fortfarande inte bestämt hurdan soffa det blir - så jag skall nog trakassera sofförsäljarna litet till innan jag bestämmer mig! Men än en gång - tack för hjälpen! Ni är bäst!

6 kommentarer:

alegni sa...

om det är främst barnen som ska husera där, kanske läder inte är ett så dåligt alternativ i alla fall. och läder är absolut inte kallt att sitta på. vi har alltid haft lädersoffor, och även om jag kanske själv också ibland skulle vilja byta ut lädret mot något annat material, kommer jag inte ifrån att man inte hitta något mer praktiskt.

En vacker vardag sa...

Bra poäng där. Jag har inte uteslutit läder ännu för jag tror också att det är ett praktiskt material. Jag vill faktiskt ha en soffa där man får dricka saft och äta popcorn och det ställer ju vissa krav på materialet. Dessutom finns det ju många olika läderytor att välja på idag, så jag skall nog dammsuga sortimentet innan jag bestämmer mig :-)

Anu sa...

Vi har också planer på göra övervåningens aula till en vardagligare tv/wii-hörna (sannolikt mest för pojken) och dit har vi funderat lite på denna soffa.

http://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/sohvat/vuodesohvat/laszlo-vuodesohva/

Modellen gillar jag inte helt till 100% men den jeansaktiga klädseln är ganska passligt "casual" i barnmiljö, tror jag.

Lyckoslanten sa...

Har missat diskussionen om sofforna här, men håller med om att det kan vara värt att klä om era soffor som är gjorda av likadant material som två av våra. Man vet ju vad man har, men inte vad man får.
Till barnen skulle jag välja en soffa som går att tvätta eller läder. ♥

Anonym sa...

Har aldrig märkt att vår lädersoffa skulle varit Kall!
Fryser man så är det enkelt att ta en filt omkring sig när man tittar/spelar på TV.
Moster/B.

Veronica sa...

Rent spontant när jag tänker på en soffa åt barn, så tänker jag mjuk med massor av kuddar (så kan det bli kuddkrig mellan varven). Har man en så pass vild soffa som vi har (i mönsterväg) så syns det inte om det kommer nån fläck. Våra är som nya fast vi haft dem i många år. Men de är väldigt kitschiga och väljer sina ägare.. :) De skymtar på nån bild på min blogg...