tisdag 21 februari 2012

Säg hej och le,

Monstret Ole är en stor favorit hemma hos oss för tillfället. Man kör en kampanj på TV där barnen kan bli superkompisar genom att utföra olika uppgifter. Till och med dottern har trots sin ringa ålder lärt sig göra det speciella kompistecknet och båda barnen går runt och nynnar på "Säg hej och le" sången (från den gamla fotbollsdängan Olé, olé, olé). Ett ganska trevligt initiativ tycker jag det är, som uppmuntrar barnen att stifta nya vänskapsband och förhoppningsvis förebygger mobbning som ju är ett växande problem idag.

Man kan beställa ett häfte med kompisuppgifterna från YLE och med häftet får man 5 olika små monster som kan fästas på en nyckelring. För varje utförd uppgift får barnet ett monster. Sen kan man hänga nyckelringen på väskan, så kan alla se att man är en superkompis.

Annars jobbar vi på högtryck med bygget nu, så ni får ursäkta att det är trögt med inläggen för tillfället. Tiden och energin vill inte riktigt räcka till allt och man tvingas prioritera bort även roliga saker. Hoppas att vårsolen hämtar med sig litet ny energi!

Ha en trevlig fortsättning på veckan och kom ihåg att säg hej och le när du möter en vän!  

4 kommentarer:

alegni sa...

jag lovar att säga hej och le när vi ses!
kram

Så Vitt Jag Vet sa...

Säg hej och le är min kollegas dotter Linda som har kört igång med... Alltid skoj att följa med Buu klubben ibland då bekanta syns i rutan.. Men denna kampanj verkar att vara verkligen bra!
Ha en bra dag !
Ps Skarfen som jag vann hos dej är min favorit fortfarande så tack !
Kraam
Sanne

Nette Cecilia sa...

Sålde tyg till en Ole en dag den här veckan ,och jag gamla tanten visste inte vem det var,som tur var hade den lilla killen en bild med så det ordnade sig ,kram nette

Lyckoslanten sa...

Vilket bra initiativ! Så klart ska du prioritera barn och bygg nu! ♥