söndag 7 oktober 2012

Kameleonten?

Eftersom vi haft grått och trist regnväder hela veckan så tänkte jag bjuda på litet färggranna blombilder idag. Till saken hör att jag köpte en rosa hortensia i våras. Den behöll sin skira rosa färg i ett par månader och sen blev den helt grön. Blommorna blev alltså genomgående gröna. Den var inte speciellt vacker då och den tänkte åka i soptunnan vid ett flertal tillfällen men en dag flyttade jag ut den på terrassen.

Alltefter nätterna blev kallare så började den ändra färg. Först blev blombladen litet rödskiftande i kanterna och vartefter så blev den rödare och rödare. Nu har den en riktigt höstig och varmröd färg. Jag kan alldeles för litet om blommor för att förstå vad som har hänt, men jag är glad för att jag inte slängde den utan gav den en andra chans.

Nu hoppas jag att vi får se litet solsken den inkommande veckan. Åtminstone jag saknar de krispiga och klara höstdagarna! Ha en skön söndagkväll och en god start på den nya veckan. Glöm inte att titta in på Fabriken för flera söndagsbilder.

7 kommentarer:

Hanna sa...

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på nya veckan.
kram
Hanna

. sa...

Hej på dej. Kan inte heller mycket på blommor, men när jag köpte en hortensia för några år sen, sa försäljaren att färgen ändrar beroende på jordens ph-värde. Så det verkar ha ändrat nu :) Ha det bra!/ Carina

Pieni Lintu sa...

Kauniita kuvia jälleen! :)

Toivotaan nyt sitä aurinkoa tänne Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiinkin. ;)

Nette Cecilia sa...

Jag gör också så med min hortensia den får flytta ut så fort den ser vissen ut ,dom blir alltid så där röda ,om du vill så kan du klippa bort blommorna och använda dom till en krans låt den torka och dom är fina hela vintern ,kram Nette

Anonym sa...

Mycket intressant och otroligt vacker

Moster.B

Lyckoslanten sa...

Där har jag varit för snabb i vändningarna då som inte har orkat vänta på hortensians vackra höstfärg.
Så roligt för dig att sätta upp tallrikshyllor och frossa i allt det nya. Ha en skön vecka! ♥

sagaulla sa...

Har nyligen läst en bok om blomsterspråket! Där stod det att Hortensian står för Likgiltighet!
Mmmm....hur skall vi tolka det då?
Kanske blev det för tråkigt för den inne hos er? Mycket intressant!
Njut av det ljuva höstvädret!