torsdag 18 oktober 2012

Tema: DIY

Veckans tema på Fabriken lyder DIY, eller Do It Yourself (gör det själv). Förr var jag ivrig på att göra en massa olika projekt på egen hand, men numera blir det mest till att göra sådana projekt som barnen kan delta i. Husbyggandet i sig kan ju ses som ett gigantiskt DIY projekt, men det må vara en annan historia.

En teknik som vi ganska nyligen introducerade hos oss är att jobba med textilfärg. Vi har både flytande färg som är utmärkt till olika stämpeltekniker eller för att göra handavtryck. Sen har vi också textilpennor (de alstrar mindre kladd) som man kan skriva och rita med. Med färgerna sätter man fort personlig prägel på t-skjortor, dynvar, handdukar eller tygkassar.

En av de yngre kreativa själarna hos oss gjorde nyligen en fiffig version av en shoppingkasse. Han gjorde en inköpslista direkt på kassen. På ena sidan ritade han frukter och grönsaker och på andra sidan andra viktiga livsmedel, som är bra att ha med sig i kassen hem från affären. Ganska praktiskt eller hur?

Önskar dig en skön torsdagskväll!

8 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Så trevligt det där ser ut! Mina gossar inspirerade mig väldigt mycket när de var i den åldern. Vilken dyrbar tid du får ha med dem som variation till det jättestora DIY-projektet! ♥

lilla.u sa...

de där textilpennorna viar supersmarta. för de flytande är ju aaaaningen mer kladdiga ;)

Petra / Popetotrora sa...

Textilpennor är en favorit här också. Betydligt mycket mindre kladd när 4-åringen ska vara med. Förra året målade han på vita kalsonger som blev julklappar till den manliga delen av familjen och släkten.

lyckobo sa...

Det där skulle pojkarna gilla, kassen blev ju ursöt!
Skulle ha lust att testa porslinspennorna också!

Ha det bra!

sagaulla sa...

Den ursköna kassen fick "gammelmoster" till födelsedagspresent och är mycket använd och
beundrad av många Konsumtanter! Love it!

Fortsätt att vara kreativa och skapande tillsammans med de små!

Önskar er en skön helg!

alegni sa...

Kiva idé!
Sådana där pennor är inget dumt påhitt.
Trevlig helg!

Anna sa...

Så himlans fint det blev! Det är ju så roligt att fixa, pyssla och gör iordning! Extra härligt och inspirerande tema denna vecka!

Hälsningar
Anna

StrandviksVillan sa...

Nämen så coolt!!