måndag 12 december 2011

Att sprida litet ljus,

Sonen har redan frågat efter Sankta Luciadagen i flera dagar och nu är vi nära. Själv har jag aldrig stått som Lucia, men jag har alltid sett fram emot lucia till häst, som tågar genom stan och sprider ljus i den mörka vinterkvällen.

Eftersom luciakronorna i plast har vassa kanter och är grymt obekväma, så köpte jag en mjuk luciakrona till barnen. Den kommer från Kalikå som är ett litet speciellt märke. Kalikå är nämligen med i ett projekt som stöder ryska mammor till funktionshindrade barn. Genom att tillverka dessa leksaker kan de vårda sina barn i hemmet. Annars kanske de vore tvungna att lägga barnen på barnhem. Varje leksak är försedd med namnet på den mamma som tillverkat den. Här kan man läsa mera om projektet. Genom att köpa Kalikå produkterna kan vi alltså bidra till att sprida litet ljus i en annan barnfamiljs tillvaro.

Ni får ha en fin luciadag! Jag skall inleda den med att lyssna på dagisbarnens sång.

4 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Vilket toppen företag!!

Den luciakronan är nog den bästa på ett litet flickhuvud. Själv har jag faktiskt fått äran att vara vår stads lucia en gång i världen :)

Ha en fin och stämningsfull dag!

sagaulla sa...

Såg att det finns en butik i Gamla Stan, måste absolut gå dit och titta litet närmare på leksakerna! Pengarna går verkligen till ett fint ändamål!
Jag har faktiskt varit lucia i Flickskolan, gick kanske på femman och sjöng falskt!
Ha en LJUS dag!

Anonym sa...

Finns dessa saker att köpa här i stan,såg såna docksängar som jag tänkt mig åt E.
Moster B

En vacker vardag sa...

A-C: Jo den lär tåla några stötar åtminstone :-) Du var säkert en jättefin lucia!

Sagaulla: Ja den butiken skulle jag också vilja besöka. Du har säkert kompenserat den falska sången med många vackra toner efter det!

Moster: Bambini har åtminstone produkter från Kalikå. Där hittar man mycket fint åt barnen.