söndag 18 december 2011

Julpyssel,

Idag tänkte jag visa några av de förberedelser vi har gjort inför julen. Husbygge är ju högaktuellt hos oss just nu, så fast tiden för pyssel är knapp, så är det ju klart att vi skall ha ett pepparkakshus till jul. Herrarna i huset har byggt det och vi kan bara hoppas att vårt stora hus blir lika fint när det står klart.

Jag känner väldigt starkt för naturmaterial i år, så adventsljusstaken blev en enkel version, dekorerad med lave och några flugsvampar.

På vitrindörrarna brukar jag hänga hjärtan till jul, men jag kände för litet variation i år, så jag hängde dit två buxbomskransar i ett spetsband istället.

På dörrknopparna hänger två traditionella garntomtar, som sonen pysslade tillsammans med mormor på en julverkstad. Jag uppskattar att barnen får lära sig traditionella tekniker och hoppas att deras intresse för pyssel och hantverk skall sitta i till vuxna år.

Det kanske käraste julpysslet för mig är att slå in julklapparna. Jag brukar hålla mig till ett visst färgtema varje år och så försöker jag hitta litet personliga detaljer till paketen. I år kan det nog hända att jag får tumma litet på principerna eftersom jag lär få sköta paketeringen nattetid, medan smånissarna sover.

Som alternativ till paket så kan man packa i presentpåsar som man dekorerar på ett personligt sätt. Till förra julen gjorde jag dessa påsar till våra dagisfröknar.

Dikten "Tomten" av Viktor Rydberg brukar vi läsa på julafton. Den ger mig alltid julstämning. Få se om vi får någon snö till denna jul?

Några julblommor har jag hunnit plantera också. Även där har jag använt naturmaterial. Tyvärr har hyacinterna inte slagit ut ännu. Jag undrar just om det är för kallt för dem på balkongen? Om ni är nyfikna på uppsättningen som skymtar i bakgrunden så syns den bättre i dethär inlägget.

Nu återstår det att njuta litet av alla adventsljusen. Tänk att om mindre än en vecka är det julafton. Jag har på känn att det kommer att bli en intensiv vecka med långa dagar och korta nätter. Men det är det väl värt!

Ha en fin julvecka och kika gärna in på Fabriken för flera pysselidéer!

8 kommentarer:

Veronica sa...

Hjälp vad vackra bilder du har! Av dig skulle jag verkligen vilja ha en julklapp! Fast då skulle jag nog ha väldigt svårt att öppna det och förstöra inslagningen.

lyckobo sa...

så mycket fint du har, och paketet var ett av de vackraste jag sett!

Borgmästaren sa...

Det verkar som att du hunnit en hel del. Kul att se!

Lyckoslanten sa...

Det var inte litet på en och samma gång! Känner igen pappret där från S-butiken. Det gillade jag också! Ha en riktig skön vecka nu! ♥

Anna-Lena sa...

Ja, drömmen vore ju att fixa så där fina paket. Men det är sällan jag sätter ner extra tid på att göra fina paket, även om jag gärna skulle vilja!

sagaulla sa...

Tror minsann att du ärvt din morfars blick för det udda i julpapper! Glömmer aldrig paketen som var vackert inpaketerade i papper från Vasabladet med en repstump virat runt! Lika mycket värme och omtanke i de gåvorna som i de med det traditionella julpappret! Härligt!

Creative Living + Wabi Sabi Style sa...

Tack för inspirationen! Jag värnar också om det traditionella till jul. God Jul önskar Lisbeth,
http://wabisabi-style.blogspot.com

alegni sa...

när du presenterar allt på en gång, ser det ut som om du inte gjort annat än julat till det hela december. ;)
kram