torsdag 9 februari 2012

Elefantti,

sokos.fi
Jag blev riktigt nostalgisk här i veckan när jag såg vad som dykt upp i butikshyllorna. Påslakan från Finlayson med mönstret "Elefantti" designat av Laina Koskela år 1969. En annan har liksom hunnit sova några nätter i bruna elefantlakan, i en gul säng under ett färgglatt årtionde. Nu är jag litet frestad att köpa lakanen åt barnen. För visst blir man litet glad av dem?

Nu är jag litet nyfiken - är det någon annan än jag som sovit i dem som barn?

9 kommentarer:

Camilla sa...

Nostalgi! Dessa lakan har jag inte sovit i men liknande stil på lakanen hade jag nog som barn :)

Karina sa...

Jepp, jag har! Vitt med bruna elefanter på. Tror mamma har kvar nåt av dem ännu, tycker mej ha sett det nån stanns. Jag minns att jag gillade dem. Jag skulle nog kunna tänka mej att köpa det blåa, fräsch å gulligt.

En vacker vardag sa...

Roligt att höra att någon annan också haft dem Karina! De kanske bara fanns i brunt då? I butiken såg jag att de också fanns i grått, den versionen var mera diskret i färgen men också fin.

Livet på Vestergård sa...

Jag har inte sovit i elefantlakan vad jag kan minnas, men visst kommer man i håg färgerna :) Mycket gult och brunt var det på den tiden.
Ha en fin helg! Kram Kicki

sagaulla sa...

Elefanter med snabeln neråt betyder otur så köp inte de lakanen till barnan!

sagaulla sa...

Elefanter med snabeln neråt betyder otur så köp inte de lakanen till barnan!

sagaulla sa...

Har du börjat stamma?

Maria sa...

Oj då...snabel neråt. Ja ha ja..kanske inte bra då. Annars var dom söta.
Ha nu en fin fin helg. Kram Maria

Nanna / Valkea Kuisti sa...

Hei! Mitä ihania unia lapset voikaan nähdä... matkustaa vaikka intiaan tai vierailla sirkuksessa näiden lakanoiden alla.Teillä näyttää talo valmistuvan vauhdilla Ihanna!!Nautinnollista kevättä!