lördag 3 mars 2012

En liten lägesrapport,

Det var ju inte igår jag uppdaterade bloggen, när jag ser datumet för föregående inlägg. Så jag skall göra ett tappert försök att ta igen litet nu. De senaste veckorna har jag inte hunnit med mycket annat än bygget och familjen. Det positiva är att det går framåt på bygget hela tiden. Vi har gått från det här:

till det här:
Nu är hela innertaket lagt och oj vad det blev ljust utan den blå plasten i taket och den bruna pappersfärgen på väggarna!

Jag har kört skytteltrafik först med tapet/målarfärgs/list/panel/tyg m.m. prover till och från bygget och sedermera övergått till att köra färgburkar och tapetrullar kors och tvärs genom stan. Jag provmålade åtminstone 7 olika ljusa nyanser till väggarna och ändå hittade jag inte den jag ville ha. Tänk så svårt det kan vara!

Jag hann prova en hel del tapeter också och i det stora hela var jag mera nöjd med valet av dem. Tapeterna kommer från Sandberg och Borosan. Här kommer en liten smygtitt...

TV-rummet har en vägg med liggande panel i vitt och en fondvägg med min favorittapet med en fantasifull världskarta. Tapeten är beige i verkligheten, färgen är litet fylligare än på fotot.

I sovrummet har vi tapetserat alla väggar med en ljusbeige tapet med ett stort vitt ornamentmönster. Där ville jag ha en väldigt neutral tapet, för att kunna variera färgsättningen i rummet med textiler. Man skall inte se på halvfärdigt arbete sägs det ju, så mera tittar vi inte på denna gång.

Härligt att vi redan har mars - nu står nog våren inför dörren! Jag hoppas att det betyder att vi snart får börja packa flyttlådorna.

Ha det gott och njut av vårsolen!

23 kommentarer:

Pieni Lintu sa...

Mukavaa loppuviikkoa!

Anna-Lena sa...

Så roligt att få se bilder från bygget, det har verkligen hänt massor där sen de senaste bilderna! Sovrumstapeten såg riktigt snygg ut! Nyfiken - vad har ni på de andra två väggarna i tv-rummet?

En vacker vardag sa...

Kuten sinullekin :-)

En vacker vardag sa...

För att behålla balansen i rummet som är ganska litet, så körde vi ett säkert kort och målade dem samma färg som panelväggen.

StrandviksVillan sa...

Riktigt snyggt!! Bra val du gjort :)

Sköt om er nu och ta det lugnt lite mellan varven också!
kram, A-C

alegni sa...

åh, det händer och sker hos er! vi tänkte kurva där via i går kväll, men tänkte att ni nog var hemma och hade lördagsmys så dags redan. ser kanonfint ut!
vi funderar också på liggande panel på en vägg i sovrummet. vad är det för panel ni använt?
kram!

lyckobo sa...

Så flitiga ni har varit, och så snyggt ni får det!!! Hoppas du hittar den rätta målnyansen också, skall den vara vit, grå, beige eller gråbeige?
Ha det så bra!

Nette Cecilia sa...

Det är svårt att hitta rätt färg på målfärg ,om man hittar rätt så har dom problem med att få det rätt blandat.Kanske det blir en 1 aprilflyttning ,det hade vi för 22 år sedan .Vackert ser det ut ,kram nette

En vacker vardag sa...

Tack! Vi har båda barnen sjuka, så det är minsann fullt ös just nu. Ha en skön söndag!

En vacker vardag sa...

Slå en signal en annan dag och titta förbi vetja! Jag är helt nöjd med panelen. Vit strukturpanel STS heter den 14x145x2350 mm från K-Rauta. Den är grundmålad vit, men vi drog på ett till varv färg på den. Nu har den kvar strukturen men är täckande vit. Ha en skön söndag!

En vacker vardag sa...

Tack snälla! Jag provade faktiskt den som du skrev att du använt (X036 kanske?) men den var för röllig. Jag letar efter en gråbeige i en ljus nyans, som inte bryter mot rött, grönt eller gult. Har du några förslag?

En vacker vardag sa...

Det blev inget aprilskämt för er del då åtminstone :-) Jag önskar att vi kunde flytta 1 april, men det är nog inte realistiskt tyvärr. Men 1 maj kanske? Njut av den vackra dagen!

Malin sa...

Oj vad kul att se lite bilder från bygget ert :-) Verkar gå undan! Vi har beige färgade väggar så om du ändrar dig och vill ha bara beige så hör av dig. Har burken kvar så jag kan kolla nyansen därifrån. Vi hittade ju vår färg på 17:e försöket så jag förstår hur ni har det :-D

Lilja's Corner sa...

Ooo, va fint det blir! Gillar det stora fönstret i slutet av korridoren. Och den fina tapeten i tv-rummet har jag inte sett förr, men den ser ut att vara precis i min smak.

Ha en skön, solig söndag!

lyckobo sa...

Har använt X036 på möbler och i pojkarnas lekstuga, men hos oss ser det endast vitt ut, men det beror ju på vad som finns runtomkring+väderstreck etc. En omtyckt färg har varit G486, en gråbeige färg. Följande mörkare H486 är också en fin färg, och snygg bakom vita möbler, men båda är ju betydligt mörkare än X036! Svårt med målfärger när samma färg kan se helt olika ut på olika väggar och rum...Listvitt (NCS S 0502-Y) används också mycket eftersom det är samma färg som på mellandörrar och på lister ifall ni använder mdf.
Om man går mot vitare t.ex F497, så kan dörrar och lister se aningen gulnade ut,men annars är det en bra vit färg,inte för klinisk!
Hoppas jag inte blandade bort dig totalt nu;)! Lycka till med valet!

Louise sa...

Det ser vitt och fräscht ut! ;)

En vacker vardag sa...

Jag önskar att jag rådfrågat dig litet tidigare! G486 tror jag inte jag testat, men listvitt såg helt gult ut på väggarna och jag kan inte begripa hur X036 gick så mycket i rött!! Valet föll alltså på F497'an, som jag upplever att går att kombinera med både kallare och varmare nyanser av vitt. Få se då bara om den känns FÖR vit :-)

En vacker vardag sa...

Det skall jag komma ihåg. Det var roligt att se dig idag!

En vacker vardag sa...

Karttapeten är en gammal favorit hos mig. Besöker du Säde någongång, så ta en titt på väggen bakom kassan :-)

En vacker vardag sa...

Tack! Inga små fingermärken på väggarna...ännu!

Johanna T sa...

Härligt med uppdatering o få se hur det blir! Lycka till med slutspurten!

En vacker vardag sa...

Tack Johanna! Du får komma och inspektera sedan när det är färdigt :-)

Anonym sa...

Hej!

Hittade din blogg via google. Jag undrar vad det är för tapet ni har intill panelväggen? Har letat efter en karttapet men inte hittar någon snygg men er är jättefin!

Mvh Johanna