måndag 5 mars 2012

Förkylt var det här,

kleenex.com
Vilken tur att det finns Nalle Puh näsdukar när de små näsorna i huset börjar rinna. Humöret har nämligen inte alls varit på topp hos småfolket och vi har några långa (läs gnälliga) dagar och flera korta (läs sömnlösa) nätter bakom oss. Så man får ta till alla knep, som t ex roliga näsdukar, man hittar på för att hålla humöret uppe. Den här förkylningen verkar dessutom innebära en hemsk hosta för här hostas det i kapp både natt och dag.

Det är inte mycket man kan göra åt förkylningar. Försöka få de små att ta det lugnt och vila. En enkel sak som jag brukar göra är att ställa ett kärl med ångande vatten bredvid sängen. Det verkar som det skulle hjälpa litet när de har tungt att andas. Sen kör vi med en gammal goding Vicks Vaporub på bröstet. Ofta protesterar barnen mot olika salvor och mediciner, men Vicks har de faktiskt inget emot att man smörjer dem med.

Jag hoppas att ni klarar er undan förkylningen. Ha en fin fortsättning på veckan! 
vicks.co.uk

7 kommentarer:

Anonym sa...

Voj fy då :( Hoppas ni kryar på er fort! Här har vi just slutat rossla och hosta, men det räckte länge! Kör också med ånga så fort nån kraxar.Våra pojkars alla förklylningar går direkt i luftrören och det har rosslats en del här de senaste åren... Äldre hade infektionsastma och den yngre skulle säkert också fått en sån diagnos om vi inte haft Ventoline att använda hemma så vi inte behövt till läkare så ofta... Smörjer själv in mig med Tigerbalsam då jag ahr sjukt i halsen och tycker det verkat positivt för barnena tt andas in av mig då de ligger nära :) Sen har vi också massor av lök i rummet på nätterna. Borde få nåt slags vipkort för lökkonsumtionen på vintrarna. Det är ju annars bättre med kall ånga än varm. Vi har en sån där kall-luftfuktare och den är jätte bra! Lönar sig att skaffa, inte spec dyr.

Anonym sa...

Hmmm.. Hälsn Haje, glömde jag tydligen :)

alegni sa...

hoppas småttingarna kryar på sig nu.
det där med lök och kall ånga sysslade vi också med när kidsen var små, och så har jag hört att det ska hjälpa mot natthosta att först smörja fötterna med vicks och sen ta på sig ett par ullsockor. har inte testat själv, men ni kunde ju vara mina testkaniner.
kram

Livet på Vestergård sa...

Nalle Puh näsdukar visste jag inte att det fanns, men allt som höjer humöret kan vara bra när man är förkyld. Hoppas att det ger med sig snart. Hostan lär vara besvärlig med den här förkylningen.
Kram Kicki

Anonym sa...

Hostan ääär besvärlig,vet inte när jag hostat så som jag just nu håller på.
Hälsa O och E från en snuvig förkyld Babbo.De tar nog slut,bara att vänta.Sköt om er!
Moster B.

Veronica sa...

Härliga näsdukar! Var har du hittat dem?
Vicks är en gammal, välbeprövad metod! Maken hade inte känt till dundersalvan men jag är uppväxt med den och nu även dottern.

StrandviksVillan sa...

Äh, så trist...
Har också hosta jag, jobbigt och tungt. Men det hör ju till den här tiden på året, tyvärr...
Vicks gillar vi hemma hos oss också :)

Sköt om er och krya på sig hastigt!