söndag 25 mars 2012

Att ha en egen stil,

När man bygger hus erbjuds man åtskilliga tillfällen att fundera på sin egen stil i fråga om inredning. Om man har en stil, har haft en stil eller vill ha en viss stil? I princip har jag inte värst mycket över för att klassificera olika saker eller personer enligt stil. Jag har min egen stil helt enkelt och andra har sin. Jag kan dock identifiera några grundelement i min inredning som jag tänkte vi kunde ta en titt på.


Material med struktur. Jag är svag för naturmaterial och jag gillar att ge gamla prylar en ny chans. Unika prylar skapar personlighet i hemmet och det gillar jag. Att de är litet kantstötta det gör inget. Det blir vi alla med åren!


Material med linjära former. Jag gillar också en del moderna prylar. Att blanda gammalt och nytt samt leka med kontraster kan vara väldigt effektfullt och skapar spänning i inredningen.


Material med runda former. Jag gillar föremål med runda former. Mycket! Vassa och kantiga former tilltalar mig inte alls lika mycket som runda.

Själva formen i materialet. Det händer ofta att själva formen på ett föremål väcker min uppmärksamhet före föremålet i sin helhet eller dess funktion gör det. Igen tilltalas jag av runda former framom kantiga.


Detaljer i materialet. Jag fäster stor uppmärksamhet på olika detaljer i material. Detaljerna är som pricken på i:t i inredningen och de skall sitta just precis där man vill ha dem.
Här var några av mina tankar om mitt sätt att inreda. Är du som jag nyfiken på hur andra tänker om sin stil på inredning, så kan du kika in på Fabriken som kör temat "Min stil" just nu.

Tack för titten och ha det gott!

6 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Roligt att se detaljbilderna från ert nya hem! Och ännu roligare då man vet exakt vad det är du fotat :-) Jag kan inte klassificera min stil heller, för jag gillar allt från modernt till New England till lantligt och vårt hus är inrett i en blandning av alla tre stilarna också. Det finns alldeles för mycket fint för att jag ska kunna hålla mig till endast EN stil! :-)

Lyckoslanten sa...

Så fint du har tänkt till! Jag förstår att du har haft mycket att fundera kring nu. Stilen ger sig med tiden tillika med att den ändras vartefter. ♥

StrandviksVillan sa...

Fint inlägg!
Jag kan inte heller definiera nåt som är min stil, därför blev det inget inlägg till Fabriken från mig... Tycker inte jag har nån särskilt stil, men däremot en speciell smak och den förändras ju alltid litegrann.

alegni sa...

jag kan skriva under allt som ann-christine skriver här ovanför (förutom det där med fabriken, där är jag inte med).
min smak förändras också alltid, ofta för ofta...
kram

Hemma hos Ingeborg sa...

Jag tycker det är så fint att det finns så många olika stilar som man kan svänga mellan och få influenser ifrån. Ibland är det ena starkare än det andra och ibland håller man samma stil länge. Ha det så bra

Hanna sa...

Glad påsk!
Kram
Hanna