söndag 22 augusti 2010

En bra start,

På 60- och 70-talet var 3 rum och kök en helt normal storlek på en familjebostad. Jag fattar inte hur de gjorde på den tiden för hos oss känns det väldigt utmanande. Vi var hyfsat nöjda med vår inredning efter en totalremont när vi flyttade till lägenheten. När sonen föddes hade han en litet annan uppfattning om hur en lyckad inredning är. Han föredrog att ha alla grejer synliga längs med golvet, istället för i skåp och lådor. Så grejerna flyttades litet högre, ännu mera högre uppåt, för att nu snart nå taknivå. Inge vidare praktiskt för att inte tala om att jag inte är så värst förtjust i just den stilen.

Vi är alltså i behov av förändring.

Steg 1: Att rensa i skåpen. Är redan påbörjat. Går dock trögt med två "assistenter" närvarande. Problem: Efter att assistenterna har slocknat på kvällen - så har också glöden att göra något.

Steg 2: Söka en större bostad. Är påbörjat. Tomten är anskaffad. Någon borde planera och uppföra ett hus på tomten. Problem: Se Steg 1.

Jag gjorde ytterligare ett fynd på marknaden i fredags.


En nummerskylt till vårt blivande hus. Nu återstår bara att bygga huset då, men att ha en nummerskylt är ju alltid en bra start.

Önskar er en bra start på den kommande veckan!

4 kommentarer:

Miss Goldie sa...

Det gäller att börja i rätt ända - d.v.s. med detaljerna! Så gjorde ju jag också, och det funkade! För nu har vi ett hus på tomten! :-) Det kommer att vara jättekul sen när du får börja packa upp alla småsaker du köpt under byggtiden, kan slå vad om att du har glömt hälften av vad du köpt. Så det var som en liten minijulafton när jag fick börja ta fram de saker jag hade köpt för ett halvår sen. :-)

Anonym sa...

Nummer skylten är en mycket bra början:)
Moster B.

sagaulla sa...

1+7 blir 8 och åttan står för Yttre Framgång. Åttorna äger individualitet och viljestyrka.....mycket passande i er familj.
1-7 blir 6 och det står för " Flere barn i familjen. ( Tolkat av undertecknad hihihi).
Längtar efter den dagen nummerskylten är uppspikad!

Nanna sa...

Numerokyltti on tosi hieno!Meillä samanlainen mutta tuo ykkönen puuttuu.Tilasin numeron 10 vuotta sitten saksasta. Näin se pitää aloittaa tyylillä joka yksityiskohta =)