lördag 21 augusti 2010

Juthbacka anno 2010,

Vi höll fast vid traditionen att besöka Juthbackamarknaden i år också. Det är ju en litet speciell marknad som verkligen erbjuder annat än meterlakrits och dammsugarpåsar, så den är alltid rolig att besöka. Det är alltid lika roligt att göra retrotrippen och titta på föremål från ens egen barndom och minnas tillbaka till svunna tider. Jag älskar också att se potential i alla gamla grejer, vad de kunde återupplivas till. Maken är mera realistisk och brukar se till att jag håller fötterna på jorden (läs: inte "drar hem" så mycket skräp).

Som alla tidigare år kom jag inte tomhänt hem i år heller. Jag hittade en Hofnar ask åt min mamma. Så länge jag kan minnas, har hon förvarat sina knappnålar i en sån. Numera är de måttligt svåra att få tag på. Med munnen full av nålar brukar hon balansera den i ena handen medan hon nålar med den andra. Trots att hon ser ut som något ur en skräckfilm med alla nålar i mungipan lyckas hon ändå prata samtidigt. Multitasking på hög nivå kan man kalla det!

Litet björntråd lyckades jag komma över också. Finns ingen bättre tråd att sy knappar med enligt mamma.


Butikslekar står högt i kurs hos sonen just nu. Prissättningen är ganska enkel. Alla varor kostar 25,00 euro. Ganska dyrt! Han gillar trådlösa bankkortsterminaler (glassbilen har en sån), så jag tänkte han kunde få en egen trådlös räknare. Vill någon gissa årtal på den?


Korrekt prissättning kräver ju att man väger varorna också. Vågen är jag speciellt förtjust i själv. Den är i perfekt skick också.

Så har halva helgen gått då. Imorgon väntar litet trevligt sällskap och en husvisning på agendan.  Före det litet laddning av batterierna.

Ha en skön söndag!

2 kommentarer:

sagaulla sa...

Men vilka underbara fynd! Din mors Hofnerask är säkert skadad i kanterna så flitigt använd den varit! Hon är bäst av alla med knappnål, måttband och ögonmått.....där har man lägat ordentligt i lä!
Det blir litet jobbigt att komma till din sons butik och handla för 25 euro, för mig har allt som gått över 20 skr varit dyrt! Måste nog spara ordentligt innan jag kan komma!
Räknemaskinen........kanske 1965?????

Anonym sa...

Vågen ser helt trevlig ut,men hur avläser man den?Räknemaskinen tippar jag till början av 1960,tycker mig känna igen den.
Rätt fyndiga saker.Brukar tänka då jag stoppar mina knappnålar i munnen,undrar om man gör så här nu för tiden.Var alltid imponerad av att se faster göra så.
Moster B.