torsdag 26 augusti 2010

Ett magiskt ögonblick,

Jag hade förmånen att uppleva något magiskt igår. Ett ögonblick där tiden stannade och jag kunde resa inåt i mina tankar och bara njuta.

Jag är i ett gammalt hus på landet. Det är grått och regnigt ute. Jag sätter mig i träsoffan i köket. Den knarrar litet när jag sätter mig. Jag lägger dottern till bröstet. Det är tyst. Den gamla klockan på väggen tickar tick-tack, tick-tack. Jag känner doften av gammalt hus i min näsa. Mitt i allt tittar solen fram genom den gamla spetsgardinen i fönstret. Det är ett vackert varmt sken som faller på mig och dottern i min famn. Ett ögonblick av tidlöshet uppstår. En mamma och ett barn. Långt borta från den skyndsamma vardagen. Jag undrar vem som suttit i soffan före mig? Har en annan mamma kanske ammat sitt barn där och upplevt samma känsla av stillhet och närhet?

Ögonblicket varar bara en kort stund, men min inre bild kommer att leva kvar länge. Vi lever i ett välfärdssamhälle idag men jag undrar om det verkligen gör oss lyckliga eller om alla möjligheter och intryck kanske har motsatt effekt? Jag har inte svaret på den frågan men jag vet att jag njuter otroligt av magiska ögonblick av stillhet. De uppstår inte varje dag, så det är värt att stanna upp när tillfälle ges och ta emot dem. Sen att packa ner dem i det vackraste omslag man har och förvara dem långt inne i sitt hjärta.

Ha en vacker torsdag!

5 kommentarer:

sagaulla sa...

Jag kan se dig och dottern sitta där på träsoffan,för mig framkallar det ett minne från min barndom, min mormor, klockan, stillheten och tryggheten! Du samlar i ditt inre insikter du varje dag får och det gör ditt liv rikare, njut nu varje sekund av att få vara hemma och ha möjlighet till detta tids nog sitter du på jobbet med alla stressfaktorer runt dig!

Anonym sa...

De gläder mig otroligt att du "En vacker vardag"kommit till insikt över mänsklighetens förgänglighet.Att kunna se,känna,ta till sig,detta som du gjorde är de mest värdefulla en nutids människa kan få.Tack för att du delat med dig av din känsla och tankar.
Moster/B.

LissenTo sa...

Det gäller att ha förmågan att njuta sådan ögonblick, som du gör!

Här har också tofflorna tagits fram.
Blir gosigt varmt av det också, förutom tända ljus.
Ha en skön helg. Lissen

Anonym sa...

Åh ja, ni var så fina och såg så rofyllda ut där ni satt i soffan! Synd att jag klampade in och störde....Min mormor har alldeles säkert ammat sina fyra barn i den soffan. Min morbror fick sen ha den som säng då han var liten. Han är nu 83 år...
Ha en skön helg!!
Carina

Johanna sa...

Jag kan se hur ni sitter där. Dessa små stunder av ro och själsfrid är något man vill unna alla, så långt bort från teknik och stress som möjligt... Så fint du beskrev det. Som en sommardröm. Fick mig att stanna upp och njuta också