lördag 16 oktober 2010

Kvinnor och kakor,


Igår släpptes en väldigt intressant bok som heter "Kvinnor och kakor längs Kyro Älv". Den är skriven av Maria Österåker som delar med sig av en underbar samling "tantvisdom" som hon har fått genom att intervjua tretton tanter i olika byar längs Kyro älv. Visdomsorden varvas med tanternas egna kakrecept i en härlig blandning.

Boken har en varm känsla och är skriven "med glimten i ögat". Patricia Rodas har tagit fotografierna i boken och hon gör åtminstone aldrig mig besviken med sina bilder. Hon har en fantastisk förmåga att porträttera människor i sina rätta element och jag kunde inte tänka mig en bättre fotograf för just denna bok.

Nyfiken som jag är, så måste jag ju genast testa ett av kakrecepten och valet föll på Helenes chokladmockakaka. En mörk kaka med kraftig chokladsmak. Mums!

Jag blir litet nostalgisk av boken och mina tankar går till min mormor som väl skulle ha platsat i en sånhär bok. Hon var en kvinna med en stor portion humor, mycket livsvisdom och hon gjorde den godaste russinkaka jag någonsin har smakat. Saknar henne litet nu...

Vill du läsa mera om boken och var man kan köpa den så kika in här. Jag kan varmt rekommendera den och den är nog ett utmärkt julklappstips för såväl tanter som farbröder i alla åldrar.

Ha en mysig fortsättning på lördagskvällen!

5 kommentarer:

sagaulla sa...

Boken verkar riktigt bra på allt sett, får nog lov att inhandla den själv.
Jag bakade också min goda lingonrahkakaka idag, undrar om din kaka var lika god som den ser ut?
Jag känner smaken av mammas russinkaka just nu, hon var en skön person och är ofta i mina tankar!
Kramar till er alla.

Miss Goldie sa...

Äntligen fick vi se bildbevis på att du bakat kakan, jag har kollat in i bloggen med jämna mellanrum idag och hoppats få se ett nytt inlägg. :-) Blev den god då?

Anonym sa...

För dem som inte vågar stå för ordet "tant" vill jag göra en liten rättelse till denna underbara beskrivning över boken Kvinnor och kakor längs Kyro älv.
ALLA kvinnor och män i ALLA åldrar köp boken och ta till Er de otroligt kloka och kärleksfulla livsvisdomarna.
Tack En vacker vardag för denna fina recension.
Moster B

Lyckoslanten sa...

Jag läste om boken hos Ingela också och jag blev verkligen påverkad även om jag försöker undvika att baka kakor så långt det är möjligt. Men livshistorier och kloka tankar vill man gärna ta del av, så det blir några böcker att köpa för mig. Bra present! Ha en skön söndag! ♥

alegni sa...

det där ser verkligen ut som en riktig tantkaka, så du har lyckats riktigt bra :)
trevlig tillställning i kulturhuset, trevligt att träffas och trevlig bok! vi ses snart igen!