söndag 10 oktober 2010

Själens spegel,

Ögonen är själens spegel, sägs det ju. Jag hör till dem som har förmånen att få bära ett par glasögon på min näsa för att se något. I helgen besökte en glasögonstylist en av de lokala glasögonaffärerna. Eftersom jag själv klassar mig som en hopplös kund i nämnda affär, så tänkte jag att en riktig specialist säkert kunde hjälpa mig välja ett par nya bågar åt mig.


Hans val föll på ett par svarta bågar i plast. Bågarna har ett slags randigt mönster, som släpper igenom hudens ton, så de inte skall se så skarpa ut. Jag har ett par väldigt neutrala bågar nu (tråkiga sa specialisten), som jag gillar mycket. De är lätta att kombinera med alla färgers kläder och fungerar såväl vinter som sommar.


Han tyckte att jag gott kunde byta till ett par bågar med litet attityd, men jag är inte helt övertygad för att vara ärlig. Tänk om jag och bågarna blir för mycket attityd tillsammans? Jag tog bågarna på hemprov och Husbonden tycker de ser ut som ett par längdåkningsbrillor. Jag är ju ingen hejare i skidspåret heller.

Så jag tror jag håller mig till den gamla tråkiga linjen i mitt val. Faktiskt. För tänk om jag skulle börja se ut såhär i mina nya glasögon...Ha en kanonbra start på den nya veckan!

9 kommentarer:

sagaulla sa...

Jag tycker nog att du passade litet bättre i bågarna än er lilla spjuverunge, själv hade jag gärna köpt dem men då skulle jag nog få jobba extra var och varannan dag!
Stort tack för senast, hoppas sonens trots inte pågår alltför länge. Må väl.

Miss Goldie sa...

Oh my! Det var en drastisk skillnad jämfört med dina nuvarande bågar! Kan inte riktigt tänka mig hur du skulle se ut i dem...men väldigt annorlunda än nu i alla fall. Kan vara riktigt lyckat, men på nåt sätt tror jag inte att bågarna är riktigt "du". Jag kommer gärna med som smakråd nån dag om du vill :-)

Miss Goldie sa...

Forsätter lite...
Formen på bågarna är ju väldigt rolig, har aldrig sett nån sån form förr. När ska du lämna tillbaka dem? Hade gärna sett dem på din näsa innan dess :-)

En vacker vardag sa...

Miss G: Stadsdag snart?

alegni sa...

det där med glasögon är inte lätt! och inte är stylister alltid att lita på de heller. se nu t.ex. på den där ena reklamen i svensk tv. sämre val än den s.k. stylisten där gjort, kan man knappt göra...
våra soffor (3 + 2 sits) är snart fyra år gamla, kommer från stemma och ser ut så här http://www.stemma.fi/content/fi/11501/5265/524/Bycast%202-hengen%20sohva.html?extid=7403

vi har varit grymt nöjda med sofforna, fast i dagens läge skulle jag kanske inte välja en så modern modell. min smak ändras nästan lika ofta som jag byter sockor ;)

boken är "kvinnor och kakor". kanske du läst om den i blade?

Miss Goldie sa...

You´ve got mail (på Facebook alltså) :-)

alegni sa...

tyvärr känner jag ingen möbeltapetserare i trakten. en dam som bor här nära oss gjorde sådant tidigare, men numera är hon dagmamma.

Anonym sa...

Tror du skulle passa väldigt bra i dessa bågar.De är bara att chansa om man vill förändra sig...Längdåkningsbrillor!!!!!!Inte alls....
Moster B

Kraxpelax sa...

Moderskeppet

Yves Bonnefoy, Nobelpriskandidat