tisdag 26 oktober 2010

Tema vecka 43, Förvaring

Hoppas veckan har börjat bra för er alla. Husplanerna framskrider långsamt hos oss, men denna veckas tema på fabriken känns högaktuellt just i husplaneringen. Jag vill nämligen ha ett hus med mycket förvaringsutrymme, ja massor vill jag ha faktiskt. Eller tror ni att man kan ha för mycket förvaringsutrymme hemma?

Jag drömmer om en riktig "walk in closet". Ni vet en som Carrie får i första Sex and the City filmen. För alla mina designer skor (alltså vilka?). Skämt åsido, så leker jag med tanken om ett klädrum med förvaring från golv till tak och plats för alla skor, kläder, accessoarer m.m. Kanske blir det en sånhär lösning:

Bild från cello-info.com
Vad tror ni om denhär skoställningen?

Elfa
Eller såhär med skorna i genomskinliga plastlådor:

Elfa
eller kanske såna skåp med inbyggda stommar:

Villa-keittiot.fi
Sen kan jag inte riktigt bestämma om barnens kläder skall vara i samma rum eller om de skall ha egna garderober i sina rum.

Elfa
Lättast skulle det ju vara att distribuera tvätten till ett och samma ställe, men vad tror ni. Vad är mest praktiskt ett gemensamt klädrum eller garderober i barnens rum?

Elfa
Och om barnen skulle ha garderober i de egna rummen, är det då mera praktiskt med fristående skåp, skåp med fasta stommar eller inbyggda skåp som i bilderna ovan?

Nu är alltså ordet fritt och jag väntar med spänning på många goda idéer och förslag. Glöm inte att titta in i fabriken för inspiration också. Det skall åtminstone jag göra!

Tack för titten och ha det gott!

8 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Oj, där kom många fina lösningar! För mycket förvaring kan man inte få, men det huset må bli stort! Våra Elfa har hängt med i över 25 år och de är toppen! Ha det så gott när du planerar! ♥

alegni sa...

nää-ä, för mycket förvaring får man inte! jag tror inte riktigt på en gemensam walk-in-closet för hela familjen, för tänk, vilken trängsel det blir när alla ska trängas där inne samtidigt. dessutom tror jag nog att barnen vill ha sina egna garderober när de blir lite större.
vilken djungel du har att välja och vraka ur!

Fru Westman sa...

Toppen med mycket förvaring och säkert alldeles toppen med en walk-in-closet också. Men faktiskt ett hett tips från mig. Vi ställde in garderober i tvättstugan när vi flyttade in i huset som en "nödlösning" för att vi inte visste hur många garderober vi ville ha eller var vi ville ha dom.
Det är helt suveränt att kunna ta kläderna från tvättlinan eller torktumlaren och lägga dom direkt i garderoben! Så vi kommer inte att flytta våra garderober. :)

Lycka Till!!
Kram Linda

sagaulla sa...

Nå nu kommer din moster med sina kommentarer från 1800 talet......men....då hade vi föräldrar en vanlig garderob och barnet hade en brun byrå med ett antal lådor från Ikea som fortfarande finns kvar vari hans kläder förvarades, konstigare än så behöver det ej bli! Är jag gammelmodig eller?

Miss Goldie sa...

Jag skulle inte heller rekommendera att ha barnens kläder i samma garderob som era. Blir nog bara bökigt och konstigt med tiden (och överfullt tror jag också). Vi är jättenöjda med våra stora garderober i barnrummen, mycket bättre än en hel vägg full med skåp som man inte kan möblera. Sen är vår walk-in-closet det allra bästa rummet i hela huset! Jag är så nöjd över att vi prioriterade en stor sådan!

StrandviksVillan sa...

Nåt sånt hade även jag i tankarna när vi planerade huset, men sen kom en liten bror och behövde eget rum istället :)
I vårt sovrum har vi inbyggd klädförvaring med skjutdörrar framför. Det är nog bäst att barnen har sina kläder i egna rum! Kanske funkar medan dom är små med gemensamt men inte särskilt länge. I barnens rum har vi valt lösa garderober (och byråer) för att lättare kunna möblera om.

Lycka till med husplanerna!

Anonym sa...

Gemensamt funkar säkert bra medan barnen e små.
Det jag skulle vilja ändra nu är att ha tvättstugan i övre våningen! Blir gaaalen på att springa ner med byket genom flera rum o sen upp tillbaka med det till klädskåpen. Beror ju på hurdant hus man har-men här leker barnen, åtm för tillfället, mycke på övre våningen och jag skulle vilja byka här nära dem o nära klädförvaringen. (sen då de är tonåringar är de väl också mycke här uppe o då skulle jag ju ha en legitim orsak att spendera tid nära dem ;D)

Vi har en vägg med 30 djupa skåp i barnens rum, från golv till tak (en ganska oanvändbar vägg mellan dörren och fönstret, annars håller jag med nån annan här att det tar upp väggutrymme)-det bästa köp vi gjort! Man ser allt då man öpnar dörren o behöver inte fundera på att ha klädhögar bakom varann osv. som i 50-60cm djupa. Har utdragbara korgar och utdragbara klädstänger (för klänningar o skjortor).

Klädförvaring i tvättstugan låter också bra! Och egen "skrubb" åt var o en är säkert också bra

Och för mycket förvaringsutrymme tror jag verkligen inte är mjöligt att få in i ett hus. Men man måste ju ha rum att leva också, inte bara förvara! :D

Anonym sa...

O det där sista var anonyma jag...
Haje