fredag 1 oktober 2010

En lyckad tjejdag,


Imorse packade två mammor och en bäbis in sig i bilen för att åka iväg och spendera en riktigt tjejdag tillsammans. En riktigt lyckad tjejdag består i huvudsak av gott sällskap, shopping och mera shopping. Till grundutrustningen hör ett gott humör och bekväma skor. Väl utrustade för dagens utmaningar, susade vi iväg  genom det österbottniska landskapet i tät dimma. Målet för dagen var Handarbetsmässan i Seinäjoki.

Vi anlände lagom till lunch och efter att alla fyllt sina magar, förflyttade vi oss till mässhallen. Det främsta målet var avdelningen med scrapbookingmaterial, men mässan erbjöd också mycket annat intressant att titta på. Efter att ha fyllt påsarna med papper, stämplar, färger och annat trevligt styrde vi kosan mot centrum. Där hann vi ytterligare med litet "power-shopping" och lämnade den sista butiken en minut före stängningsdags.


Dottern hängde tappert med i svängarna hela dagen utan värre gnäll. Jag ammade henne i en lunchrestaurang, på en toalett och i ett provrum. Det fungerade lika bra överallt och dottern tycks inte bry sig så mycket om själva omständigheterna, bara hon får sin mjölk när det kurrar i lilla magen. Hon verkar redan ha fattat vad en riktigt lyckad tjejdag går ut på!

Som alltid när man har roligt, så går tiden alldeles för fort. Som tur kommer det ju nya tillfällen att göra trevliga utflykter tillsammans. Så i väntan på nästa, så får vi gotta oss i shoppingen och inspirationen från dagens utflykt.

Ha en mysig lördag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Helt underbar liten prinsessa,som jag åtminstone ser Saarijärvi generna i,min dag är räddad i dag efter att sett detta strålande foto.
Godmorgon på Er.
Moster B.

sagaulla sa...

Säger samma som min storasyster, vilken underbar liten maatuska ni har! Ser framemot att få träffa henne!
Kände riktigt hur du njöt av dagsresan, detdär med att vara sista kunden som lämnar butiken är du i kubik.

Miss Goldie sa...

Tack för en jätterolig dag igår! Jag njöt också i fulla drag av en hel tjejdag men trevligt sällskap och shopping! :-) Lilla damen på fotot uppförde sig exemplariskt (som alltid) och charmade alla som såg henne. Vi får börja planera in datum för nästa utflykt då, resmålet har vi ju redan klart. :-) Ha en skön helg!