onsdag 27 oktober 2010

Sängen i ny skepnad,


Tack snälla ni som ville dela med er av era fina förvaringstips. Det svåra med att planera ett hus (speciellt utan att aldrig ha bott i egnahemshus) är ju att man skulle vilja prova lösningarna innan man bestämmer sig. Jag vill ha ett hus som är praktiskt och där tiden för tråkiga sysslor minimeras, så att vi får så mycket tid som möjligt över för trevliga sysslor. Nu fick jag ju flera bra tips, så nu får jag ta mig en tankeställare på planeringen. Igen!

Nu till dagens ämne. Sonen har sedan en tid tillbaka övergett sin säng och sover numera med oss vuxna. Han skall spara sin säng till lillasyster, säger han. När jag frågade var han skall sova i framtiden då, så svarade han: med mamma och pappa. Hoppas han inte tänker sova med oss tills han flyttar hemifrån iallafall...

Efter att ha haft enbart lakan i hans säng kom jag enligt mig själv på en bra lösning när jag såg dethär täcket på Säde. Tapeten i hans rum (skall vi nu kalla det lekrummet, eftersom ingen sover där?) går i grönt, så jag tyckte färgerna i täcket passade bra till tapeten. Sonen tyckte det blev väldigt fint, så man kan ju hoppas att han så småningom kommer på andra tankar och vill börja sova där igen.

Nu fattas bara litet mysiga kuddar i sängen, men den problematiken är det kanske inte så svårt att råda bot på.

Ha en skön onsdagkväll!

7 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Det sängöverkastet var verkligen snyggt! Passar ju perfekt till krokodilen också :) Förhoppningsvis lockar det sonen tillbaka.

Anonym sa...

De är skönt att få sova där alla fyra ligger naturligtvis.Krokidilen sover så bra ensam i sonens säng,i väntan på lilla syster.
Moster B.

sagaulla sa...

En markant skillnad sedan jag såg sängen senast!
Mycket passande sängöverkast och ormen verkar ha det rymligt och skönt utan sin reptilhusse!
Men......har för mig att du själv sysslat med lappteknik, eller?

Anonym sa...

Vi har testat både egen säng och samovande och båda har sina fördelar (o nackdelar..). Imorse då jag åkte till jobbet låg alla mina 3 prinsar ännu och snusade tätt intill varnandra(de får börja 9 idag) och det var en rörande och vacker syn :) Samsovande ger ju också möjlighet till att vakna av en smekande barnhand på kinden som du skrev om tidigare. Sånt är guld värt! :) E.

alegni sa...

fint täcke. man tycker ju nog att det kunde locka till vistelse i egen säng, men alla familjemedlemmar tänker kanske inte som vi mammor ;)
våra barn har aldrig sovit i vår säng. inte ens när de var sjuka. ibland tyckte jag själv att det hade varit skönt om de ens velat göra det då, och vi försökte flera gånger, men de kunde inte somna förrän de var tillbaka i egen säng.
tror eventuellt att det kanske blir ett besök i favoritaffären idag ;)

En vacker vardag sa...

Visst har det sina fördelar att sova tillsammans. Som i morse när jag vaknade av att någon stoppade sina iskalla tår mot min rygg :)

Ulla du har så rätt så. Det skär i mitt hjärta att köpa ett sånthär täcke, men i nuläget finns varken tid, plats eller energi för att sy i lappteknik. Tygerna ligger väl förvarade på vinden och vänta bara när "mitt" rum blir klart i huset. Då skall det sys :)

Du har vaknat upp till den vackraste av syner E. Det är en underbar syn att se sina älsklingar ligga uppradade i sängen. De små är ju sällsynt söta när de sover :)

StrandviksVillan sa...

Fint täcke!
När jag planerade huset så försökte jag tänka mig in i olika situationer - kommer hem med matkassarna, kokar mat, bakar, sorterar tvätt osv.
Tyvärr så finns nog dom tråkiga sysslorna kvar, oavsett hur stort, fint eller praktiskt hus man än har...