tisdag 8 mars 2011

Det finns en särskild plats i helvetet...


Ifall du inte redan läst boken "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" kan jag varmt rekommendera dig att göra det. Den är skriven med glimten i ögat, men varvat med humorn finns många bekanta situationer som säkert de flesta av oss känner igen. Var det förresten någon som kände igen situationen på mammaträffen i senaste avsnittet av "Solsidan"? Där väninnorna snackade skit om varandra i tur och ordning när någon gick ut. Är vi kvinnor faktiskt så osolidariska mot varandra?

Jag föredrar att vända på uttrycket och tro att det finns en särskild plats i himlen för kvinnor som hjälper andra. Vi kvinnor bär på så mycket styrka. Varför inte dela den med andra? Dela livserfarenhet, kompetens eller medkänsla för att hjälpa en annan.

Jag känner många otroliga kvinnor. Kvinnor som är fantastiska mammor. Kvinnor som är professionellt framgångsrika. Kvinnor som har ändrat livsstil. Kvinnor som överkommit svåra sjukdomar och kvinnor som har skapat framgångsrika företag av en idé de vågat tro på. Sist men inte minst, så känner jag så många vackra kvinnor. Med vacker syftar jag på skönheten man ser djupt i deras ögon. Spåren av den livserfarenhet de besitter. Jag är otroligt stolt över att få känna dessa fantastiska kvinnor. "Shit" - vad kvinnor kan!

En av mina kvinnliga förebilder är min mormor. Tyvärr finns hon inte hos oss längre. Hon föreföll vara en anspråkslös kvinna, men hon bar på en skarpsynt intelligens, en fantastisk humor och en otroligt positiv inställning till livet. Hon alltid beredd att hjälpa andra och sa aldrig ett ont ord om någon. Hon hjälpte tre kvinnor som i sin tur har kommit att spela en viktig roll i mitt liv. En riktig förebild, alltså. Det förstärker min tro ytterligare. Att det finns nog en särskild plats i himlen för kvinnor som hjälper andra.

Idag vill jag önska alla er fantastiska kvinnor en riktigt fin kvinnodag! Låt oss fånga dagen!

5 kommentarer:

Nickby rapporterar sa...

Så fint skrivet, jag håller med dig! Ha en fin dag!

Anonym sa...

Mycket fint skrivet kvinnodagen till ära.
De intressantaste i detta, är i mitt tycke de olika generationerna,finns en massa som jag tycker ni yngre generationen håller på med som jag tycker är helt onödigt och tönttigt.När jag tänker tillbaka igen till den äldre generationen (den som var före mig)så både tror jag och vet att de ansåg att de var många onödiga fånigheter som vi igen syssla med,men sist och slutligen är vi alla kvinnor med stort K,som inget hellre vill än sin familjs bästa.Var rädd om din familj och njut av att vara KVINNA.
Moster B.

Riitta sa...

Hyvää naistenpäivää ♥

sagaulla sa...

Efter att läst din blogg känner jag mig mycket stolt över att vara kvinna! Vi är bra på mångt och mycket!
Liza Marklunds bok tänker jag inte läsa, läste hennes första Sprängaren och det får räcka!
Tyvärr måste jag medge att vi kan vara ack så obarmhärtiga mot varandra, detdär med stängda dörrar känner jag till, kanske var jag en av dem? Tyder mest på avundsjuka och missunsamhet.
Din mormor som har den bästa platsen i sin himmel är för mig fortfarande mitt dagliga stöd!
Håller helt med min storasyster om generationsklyftorna och dess betydelse.
Jag är glad över att du lyssnade på din mormor, det kan jag ej säga att jag gjorde på min!
Njut av dagen och ät en fastlagsbulle!

StrandviksVillan sa...

Så fint och tänkvärt skrivet!
Jag föredrar absolut din omskrivning/tolkning!

Har flera gånger märkt att om man själv undviker skitsnack om andra - byter ämne eller så - så slutar också de andra prata. Varför sprida skit när man kan sprida glädje istället?

Blogglandia är fullt av fantastiska kvinnor som stöder varandra och uppmuntrar - heja heja!
En fin kvinnodag till dig med!