tisdag 8 mars 2011

Tema vecka 10, Golv

Att välja golv till huset kommer inte att bli någon lätt uppgift misstänker jag. Vi har ekparkett i lägenheten och den är vi väldigt nöjda med, så trä som material blir det antagligen. Fast det finns ju andra intressanta material också.


Jag såg några vinylgolv på bild i en broschyr och åtminstone på bild såg de väldigt snygga ut. Är det någon som vill dela med sig av sina erfarenheter av vinyl/kork golv? Här i klassisk ek nyans.


Här i en mera rustik nyans. Jag undrar om detta skulle passa i vårt hus eller om det för mycket stockstugestil över det?


Här är en ljusare vetelik nyans. Jag är litet tveksam till såhär ljusa golv och funderar på hur hållbar färgen är i längden. För golv, ja det har vi inte tänkt byta i första taget.

Eftersom vi har ekgolv nu, så känns det som ek skulle vara en förhandsfavorit. Den vi har idag är lackad. Ytan är väldigt hållbar, men det jag upplever som den största nackdelen är att varenda dammkorn syns på golvet. Speciellt nu på våren.


Oljade golv kan man ju också ha och då kanske dammet inte syns lika bra. Å andra sidan kanske ytan är känsligare och jag vill inte ens tänka på hurdant projekt det vore att olja in dem.


Novafloor Country heter dethär golvet som tilltalar mig mycket. Det är breda stavar i det och såväl färgen och formen tilltalar mig. Men som sagt, jag tror dethr kommer att bli en svår fråga att besluta...

Goda förslag och synpunkter mottages alltså med glädje!

Bilderna kommer från wicanders.com och novafloor.fi

För mera golvinspiration, titta in i Fabriken. Nu vankas det Bygglov på TV. Ha en skön kväll!

7 kommentarer:

Miss Goldie sa...

Jag gillar den första bilden bäst, det hade vi tänkt ha i vårt hus tills vi fick veta priset. Över 100 euro per kvadrat var inget för oss, men superfint är det verkligen! Det jag gillar minst är det sista, det känns lite villa-aktigt då kvistarna syns så bra.

Så Vitt Jag Vet sa...

Ja inte är det lätt att välja golv.. Nu skulle jag absolut vilja ha vita golv...
Ekparketten som ni har tycker jag faktiskt är otroligt snygg och tidlös..
Det blir nog bra och fint hur du än väljer..
Kraam
Sanne

Anonym sa...

Vi tittade också på dom jätte dyra golven först... Men tog sen vitoljad ask, med just såna där plankor istället för många stavar. Just golvet är nog det vi är mest nöjda med i vårt hus-oljade golv är inte så hala för små barnfötter (och gamlingar :D) och jätte skönt att gå på barfota. Vi har ju bott här bara 5½ år men ännu är golven bra färg tycker jag-vi har inte oljat dem igen ännu. Jag e ju så där antingen eller, så vi tvekade mellan riktigt mörka och riktigt ljusa. Nu e jag så nöjd över det ljusa golvet! Fast jag så tvekade in i det sista.

Ask var hårdast av barrträden (som e billigare än de hårdare lövträden) och dessutom går den beiga färgen mer mot grå/rosa än mot gult (som jag inte tycker om).
Men smaken är som baken! Och ek brukar nog alltid bli bra.

Många sätter laminat i sitt hus för att det är så hållbart-men laminat tycker jag inte alls om, det är så hårt och "kallt" (vi har det i tamburen nu, det var en paniklösning då det blev för bråttom med materialvalen...)

Det e bra du e ute i god tid!

h:Haje

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Tittar in på dina golv..och önskar dig en fin Onsdag. Jag har ett förslag på kul golv inne på mitt golvtema. Kika på det du :) Kram maria

Lyckoslanten sa...

Jag ska absolut inte ge förslag på golv, är helt ute. Du tycks ha koll på det där! Jag har inte hunnit riktigt med bloggen nu känns det som. Jag fick min Chill från Alva idag! Jättefin!
Ha det så gott! ♥

Gugis Pärlor sa...

När vi byggde vårt hus så var golvet det allra svåraste att välja! Jag tror jag tänkte på det dag och natt i två veckor och fick nästan ångest! Valet föll till sist på ett antikt eklaminatgolv vilket jag inte har ångrat. Det är otroligt lättskött och fläckar och damm syns inte alls som det vanligen gör på laminatgolv. På övre våningen har vi vinylgolv för att det är varmare och ljudlösare.

Kram Gugi

Ninna sa...

Hej hej! Ber om ursäkt för att jag missade din fråga ang ChillNs Breeze Dress i min blogg! Jo, klänningens tyg är ganska genomskinligt, särskilt den vita. Detta gör klänningen väldigt skir och vacker men den vita funkar nog bäst med en underklänning under.
Kram!