tisdag 15 mars 2011

Tema vecka 11, bokhyllor och byråer


Veckans tema på fabriken är högst intressant, eftersom behovet av en större bokhylla är enormt i vårt nuvarande hem. Den nuvarande är fylld till bristningsgräsen med böcker, tidningar och fotoalbum så en större bokhylla är nog ett måste i huset.


Öppna hyllor gör ju att böckerna är lättillgängliga. Passar mig som bläddrar i mina inrednings- och hobbyböcker titt som tätt. Nackdelen är förstås dammtorkandet av hyllorna.


Så kanske det vore smartare att ha dörrar på hyllorna?


Man kan ju ha annat än böcker också i hyllorna. Här en modell med dörr ända ner.


Eller är det bättre att ha en del sluten, så kan man "gömma" out-of-season grejer bakom dörrarna? Det kommer nog att bli svårt att välja tror jag. Vita bokhyllor tror jag nog att det blir iallafall. Nu har vi träfärgade och de är jag hjärtligt trött på.


Byråer lär det nog bli några av också. De är ju toppen när det kommer till förvaring av strumpor, vantar, mössor och annat smått och gott. Jag tyckte denhär "A Star is Born" var så gullig, så den fick komma med som inspirationsbild. Så synd att vi inte har någon nyfödd i huset mera.

Det ligger nog närmare till hands att det blir något i denhär stilen (och prisklassen!) i barnens rum. Det är väl praktiskt med en byrå med både små och stora lådor.

Bilderna kommer från RivieraMaison, Juvi Production och IKEA. Kika gärna in där eller på Fabriken för mera inspiration.

Tack för titten och ha en solig tisdag!

11 kommentarer:

Lilith sa...

Vilka fina bokhyllor du visar, särskilt den första tyckte jag var speciell! Tänk om man hade plats för en sån... Det finns så många fina bokhyllor att välja bland så jag kan tänka mig att det inte är det lättaste att bestämma sig för vilken man vill ha... Lycka till med valet!
Fina byråer också, lådor i olika storlekar är alltid bra att ha och den med "stjärnan" är riktigt söt!
Önskar dig också en solig tisdag! :)

PS. Vilken ordverifiering jag åkte på här, supsyna!!! :O

Miss Goldie sa...

Bokhyllor är ju bland det värsta jag vet i möbelväg, men du har hittat en del fina här faktiskt!:-) Ikea-byrån är fantastiskt rymlig, där ryms massor med strumpor och underkläder. Riviera Maison gillar jag, så den byrån hade jag nog lätt hittat en plats åt :-)

alegni sa...

jag brukar säga att det vore kul med ett nytt hus som man fick inreda från grunden, men någon lätt uppgift är det säkert inte med alla fina möbler som finns i dag!
kram

Fokus mot framtiden sa...

Hade en öppen bokhylla.. köpte sen en med glasdörrar. Blev fantastisk skillnad, ett lugn i rummet!! Bokhyllan var överfull men jag rensade då jag insåg att det fanns mycket som bara tog plats. Känslan efteråt: Lugn. Så rätt hylla är viktigt på många sätt :)

Anonym sa...

Håller mig lite tudelat till bokhyllor. Min första reaktion är alltid usch-nej, mest då pga av att de oftast ser så stökiga ut. Eller är det bara vår...? Men å andra sidan kan det vara en möbel som gör hemmet mycket mer hemtrevligt. Det är en fin gräns. Skulle jag skaffa en bokhylla idag vore det nog en med dörrar!
E.

Lyckoslanten sa...

Det är litet svårt med hyllor och då menar jag hyllor som är klassiska och inte faller ur mode alldeles för fort eftersom det är fråga om rätt mycket pengar om man vill ha kvalitet.
Själv söker jag en bokhyllstapet till mitt arbetsrum! Fina bilder! ♥

Nanna sa...

Ihania hyllyjä ja lipastoja!Olen heikkona Rivieramaisonin huonekaluihin ovat niiin tyylikkäitä.Tuulee kova rakennuskuume kun katselee näitä kaikkia vaihtoehtoja lattioista ja huonekaluista.Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

StrandviksVillan sa...

Det där nästsista vitrinskåpet föll mig riktigt i smaken! Det är nog bra med dörrar för dammets skull.

Ni har verkligen många inredningsfunderingar framför er nu! Spännande men ångestfullt på samma gång, eller hur? ;)

Ha det så bra!

Sofie i San Francisco sa...

Tycker det är fint med dörrar och så blir det inte DAMM!

Anonym sa...

Vart kan man köpa den första bokhyllan?

En vacker vardag sa...

Hej Anonym: DEn första bokhyllan kommer från Riviera Maison. På deras hemsida hittar du säkert närmare information om närmaste återförsäljare.