söndag 13 mars 2011

Söndag med en stickig vän,


När det kommer till vård av krukväxter så skulle jag vilja kalla mitt system för rättvist. Med det syftar jag på att alla blommor i huset får exakt samma behandling. Vatten en gång i veckan, växtnäring vid festligare tillfällen och ny mylla vid exeptionellt festliga tillfällen. Sisådär vart tredje år.

På fönsterbrädet i vårt kök står en Kristi Törnekrona som ursprungligen kommer från min mormor. Därför är den mig speciellt kär och därför känner jag kanske extra dåligt samvete över den bristfälliga vården av den. Idag slog jag då äntligen slag i saken och bytte mylla åt den. Det var allt annat än enkelt, för hanteringen av den är något utmanande. Den är nämligen väldigt taggig.

Eftersom den vuxit sig ganska spretig, tänkte jag ta några skott av den och se om jag kunde lyckas få dem att växa. Sannolikheten är inte stor, men försöker man inte lyckas man ju garanterat inte.


Nu är det bara att hålla tummarna och vänta...

Önskar er en fin fortsättning på söndagen!

8 kommentarer:

Lilith sa...

Oj, de taggarna skulle jag inte vilja komma i närkontakt med! Håller tummarna för att dina skott tar sig, just att blomman kommer från din mormor gör ju den extra kär! Jag fick i tiderna överta ett paradisträd av en släkting, och usch vad ledsen jag blev när det dog... Hade så gärna velat ha det kvar som minne!
På tal om krukväxter så borde jag ta itu med att plantera om mina, är inte heller så flitig på den fronten...
Ha en skön söndagskväll!

alegni sa...

byter du mylla så ofta?!? här brukar det bli ungefär vart femte år. man vill ju inte skämma bort växterna heller ;)
alles gut! kram

Anonym sa...

Har skotten rötter?Om inte så satte mommo en plastpåse eller ett upp och nedvänt glas över burken ett tag tills hon såg att de började växa.Eftersom du vattnar bara en gång i veckan så skulle jag rekommendera detta.
Moster B

Livet på Vestergård sa...

En sån hade vi hemma när jag var barn, men usch vad taggig den var. Vackra blommor har den i alla fall.
Kram Kicki

sagaulla sa...

Om inte skottena redan är beställda så anmäler jag mitt intresse. Är säker på att mamma gärna ser att jag har även en Kristitörnekrona, räcker inte med Moses stentavla!

Tack på förhand!

Miss Goldie sa...

Oj, byta jord på blommor är nog överkurs för mig...som du kanske kunde gissa. Jag har blomman så länge den står ut med min urusla omvårdnad, sen slängs den och ersätts med en ny :-)

Lyckoslanten sa...

Vissa blommor känner man mera ömhet mot, men jag är nog en periodare och får något ryck emellanåt, men månne inte mannen sköter om dem när jag inte ser eftersom så många överlever! ;o)
Lycka till med dina törnen och ha en bra vecka! ♥

En vacker vardag sa...

Trevligt att höra att jag inte är den enda som inte har så "gröna fingrar". Man ser ju behovet, men tiden vill ju inte räcka till allt - visst?

Moster B: Tack för tipset! Gjorde mormor så, så fungerar det säkert!

Ulla: Det är klart att du får ett skott (om de överlever). Jag hämtar ett till inflyttningsgåva när du har flyttat :)