tisdag 22 mars 2011

Tema vecka 12, Konst


Vad är konst för dig, är veckans tema på fabriken. För en kreativ själ som jag, så kommer konst i en gränslös samling tekniker och utföranden. Hantverk, pyssel, målningar, skulpturer, teater, fotografier och det skrivna ordet, för att nämna några. Det är något som binder samman men som samtidigt ger utrymme för fri tolkning. Som bomull för själen, oberoende om man är den som skapar eller upplever något som någon annan har skapat. Något som berör och lämnar ett intryck...

När det kommer till fotografier, så blir jag berörd av foton som dessa. Av vackra kvinnor. Inga sminkade supermodeller, utan naturliga och vackra kvinnor. Nordiska kvinnor. Visst är vi vackra?

Såhär tänker jag om konst. Vad betyder konst för dig?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det första jag tänker på är att konst ska vara något som berör. Inte alltid på ett behagligt sätt, men nåt som väcker känslor. Din bild är otroligt vacker!! Man känner värmen i den större handen. Som att den varmt beskyddar den lilla handen. Utan att gå över gränsen. Precis som att den visar att "jag finns här för dig". Utan krav. Helt fantastisk bild :)
E.

sagaulla sa...

För mig är det en konst att leva, den ena dagen ser jag allt i ljus, gläds över naturen, njuter av musik, ser framemot en teaterpjäs, älskar min bok för stunden och de skrivna raderna,njuter av en vällagad middag och blir glad över din mycket konstnärliga blogg!
En annan dag ser jag allt i svartgrått, även i dysterheten kan jag fångas av konsten runt om mig om jag har ork att öppna ögonen!
Lev nu och njut av konsten!

Anonym sa...

Ditt foto är fullt av känsla och ömhet.
Man blir berörd av just såna foton och där är också dessa kvinnofoton otroligt starka och vackra.Vackrast är nog kvinnan när hon är naturlig och de har fotografen fått fram.
Moster/B