fredag 11 mars 2011

Ordning och reda - på freda'...


Om jag sluter ögonen för ett ögonblick ser jag ett välstädat hem framför mig. Det doftar rent av nytvättade golv, fönstren blänker i vårsolen och på bordet står en bukett fräscha tulpaner. Riktigt så ter ju inte sig tillvaron denna gråmulna fredag, men hej, man får ju alltid drömma.

Ett stort problem i vår lilla lägenhet är att det inte finns någon hygglig arbetshörna. Datorn står på matsalsbordet i vardagsrummet men det vore önskvärt att det fanns en gemensam plats för räkningar, husritningar och andra viktiga papper. Tills arbetsrummet och huset är klart, så får denna lilla trämapp fungera som förvaring för viktiga papper.

Nu väntar ett husmöte och i helgen vankas byggmässa. Nu hoppas vi verkligen få fart på husbyggandet. Och när huset är klart, ja då skall jag nog ha en egen städerska som städar varje fredag! Man får ju drömma...

Ha en riktigt fin avslutning på veckan. Jag hoppas solen skiner där du är!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Blev jag lite svettig över texten "bills". En så stor mapp med räkningar önskar man sig icke! Men förstod till min stora lättnad att den rymmer mycket mer än räkningar. Hos oss samlas det otroligt med post, dagis- och skol information m.m under en vecka. Brukar försöka reda upp en gång i veckan vårt arbetsbord - dvs köksbänken - och förundras varje gång över hur snabbt ytorna fyllts med diverse "viktiga papper"...
Ha ett skönt veckoslut - solen borde visa sig imorgon :) E. (som också drömmer om en fredags städerska och då menar jag inte mig själv!)

Miss Goldie sa...

På basen av den tomma svarta tavlan ser jag att ni har hela nästa vecka helt ledig och oplanerad så då kan ni ju pricka in ett besök hos oss någon av dagarna! :-)

Lyckoslanten sa...

Det där med städerska skulle sitta fint ibland, som nu när ena sonen kommer hem med flickvän och jag ska bort i kväll.
Här finns många lediga rum, men ändå finns aldrig tillräckligt med utrymme. Dålig planering eller för mycket kläder och prylar kanske?
Hur som helst ska du ha en skön helg! ♥