måndag 20 september 2010

Om vinteroveraller,

De senaste veckorna har jag flängt runt i barnklädsaffärerna i stan på jakt efter den perfekta vinteroverallen åt sonen. Valet är alltid lika svårt. Vilken storlek skall man ta? Vilken typ av overall? Är det viktigare att den är praktisk eller skall man gå efter designen? Går det att hitta en som är både praktisk och snygg?

Här är en lista på favoriterna för tillfället. Först ut är finska Reima. Säkert bra kvalitet, men designen är väl sådär. Själv har jag litet svårt för mönstrade tyger.

Reima Kuusi
Sedan svenska Polarn o Pyret. En sådan hade vi förra vintern. Tyget är verkligen hållbart och förra vintern när det verkligen var kallt var den ett toppenval. Fast nu vore det ju kul att prova på något nytt.

PoP vinteroverall

Legos barnkläder brukar vara slitstarka, så denhär overallen är säkert ett bra val. Är dock litet tveksam till mönstret. Tänk om sonen skulle se ut som en gigantisk geting i den.

Lego Jan overall
Sist ut är nog min favorit för tillfället av svenska Didriksons. Tyget verkar rejält i den och så gillar jag designen. Luddet på huvan tycker jag är litet fräckt också. Har inga referenser om Didriksons overaller, så berätta gärna om du har några erfarenheter.

Didriksons Tremblant Coverall

Så var nu snälla och hjälp mig. Vilken skulle du välja och varför?

Nu är det dags att plocka upp dottern ur babygymmet och börja förberedelserna för natten.

Sov gott!

6 kommentarer:

Anonym sa...

På CM i Stenhaga hade de en lite mer diskret Reimatec vinterhalare i svart och mörkblått. Haapa hette den. Den köpte jag åt D.
Didrikson har vi haft en höst- o vårdräkt/skaljacka och byxor. D hade den på sig då ni var ut till stugan och tittade. Den har nog varit otroligt slitstark. Han har haft den i två år (lite stor när vi köpte den) och det syns ingenstans att den är använd.
H. Carina

Man tänker sitt: /Tove sa...

Reima är min favorit av dessa. Lego-tec skulle jag välja i andra hand. Ellr Name It, som du inte nämnt men som är lik Reima i modellen och ahr fått goda testresultat.

Polarn o Pyrets overall tycker jag är väldigt klumpig, lite som en michelindräkt. Det är viktigt att kunna reglera värmen med lager-på-lager principen. Blir barn för varma kyls de ned av sin egen svett. Ju tjockare desto varmare är alltså inte en sanning.

Didriksons ytterkläder tycker jag är bra. Men overallen är för långsmal i formen för mina barn (detsamma gäller nanook). Ett vanligt problem på Didriksons overaller är att de nöts sönder kring innerbenssömmen. En bra overall bör vara sydd utan innerbenssöm.

Johanna T sa...

Jag har ingen erfarenhet av detta alls, men min kompis i Sverige köpte just en Didriksons overall. Tyckte den verkade super! Jag skulle nog själv gå för den. Såg btw att GH-Shoppen i Smedsby nu har Didriksons till salu också, vet dock inte vad hon har i sortimentet.

Himmelriket sa...

Reimyre fanns även då mina grabbar var små.
De är 21 å 19 nu ;)
Legos såg ju läcker ut, men som sagt lätt att man tröttnar på mönstret.
Hoppas du lyckas välja rätt i overallsdjungeln...

alegni sa...

reima använde vi redan när våra grabbar var små för evigheter sedan, och samma modell tycks finnas än idag. den är redig i storleken och rymmer flera lager kläder, vilket kan behövas här i norr, speciellt om denna vinter blir lika kall och eländig som den förra var.

Martina sa...

Vi har haft Didrikson till tjejen 2 år nu, och den har varit perfekt. Varm men inte för varm, bra passform, och smidig :-)