onsdag 1 september 2010

Chill out...

Vissa dagar är värre än andra. Eller borde man säga vissa dagar är bättre än andra. Det beror väl litet på, på vilket humör man råkar vara på.

Dagen började riktigt bra (efter en sämre natt). Min moster kom på besök på morgonen och hade med sig blåbärsmuffins. Mums! Efter besöket var det dags för lunch tillsammans med barnen. När jag väl dukat fram maten, meddelar sonen att han bör matas. Själv äter han bara på dagis, meddelar han. Dottern har haft förstoppning en längre tid. Medan sonen och jag äter bestämmer hon sig för att lätta på trycket. Resultatet är inte vackert och jag ber sonen äta upp medan jag styr kosan till badrummet. Han står fast vid att han bara äter själv på dagis.

Väl inne i badrummet lyckas jag ta av dotters kläder och torka av det värsta innan jag tvättar henne. Jag balanserar henne på ena benet och städar undan med den andra handen. Då kommer sonen in och meddelar att han behöver gå på pottan. Perfekt tajming! Jag sätter på dottern blöjan och för in henne i sovrummet för att kunna assistera sonen. Han tar god tid på sig och vill läsa en bok. Kan du läsa för mig mamma frågar han? Som tur kan jag sagan utantill så jag "läser" sagan sida för sida samtidigt som jag klär på dottern rena kläder i sovrummet. Lägger ner henne och går för att assistera sonen igen. När han är klar uppstår en dispyt om att tvätta händerna. Jag höjer på rösten och får honom att återvända till badrummet för att tvätta händerna.

När vi återvänder till köket är lunchen kall, jag svettig och lindrigt irriterad. Visionerar om en stillsam lunch på kontoret i sällskap av vuxna. Dottern ser salig ut och grinar stort med sina tandlösa gommar. Känns skönt i hennes mage nu kan jag tänka mig.

Så kommer räddningen. Ida på Dollys Boutique har länge sagt att jag borde komma ut och titta på ChillNorway's kläder. Hon meddelar att nu finns den nya höstkollektionen i butiken. Märket är en ny bekantskap för mig, men jag har bekantat mig med företagets hemsida. Kläder för mammor som borde koppla av och släppa efter litet på vardagens krav står det där. Kunde inte ha sagt det bättre själv!

Min mamma dyker upp som en räddande ängel och tar ut båda barnen. Jag hoppar in i bilen och åker iväg till Dolly's. Här kommer ett smakprov på några av plaggen jag provade. Kläderna är ljuvligt sköna, har bra passform och är försedda med gulliga detaljer. Snygga men väldigt avslappnade. Bilderna är från ChillNorways hemsida.

Klänning med huva

Mysdress med jacka och byxor

Tunika i A-linje

Detalj på tunikan

Efter en "chill out" stund i mysiga Dolly's Boutique känns familjelivet så mycket lättare igen. Tycker ChillNorway lyckats bra med sitt budskap också, att skapa kläder för mammor. Åtminstone fick de en mamma på bättre humör idag!

Ha det gott och kom ihåg att "chill out"!

6 kommentarer:

Miss Goldie sa...

Låter som en "trevlig" dag... :-)
Köpte du nåt då? Nyfiken ju!

sagaulla sa...

Åtminstone blir det inte tråkigt för dig på dagarna! Akta dig nu för att köpa ett vitt plagg, risk för att det får ljusbruna fläckar om barnen skall bajsa samtidigt varje dag. Kläderna var annars ljuvliga.
Kram till dottern på hennes tremånadersdag!

sagaulla sa...

Ursäkta mig, 4 månader naturligtvis......tiden rusar iväg!

Anonym sa...

Oops!!!
Detta hade jag aldrig anat,efter den trevliga mysiga stunden vi hade på förmiddagen.Men så är det antagligen med småbarn, med egen vilja.Sonens motivering anser jag är mycket bra,han äter ju i alla fall SJÄLV på dagis.Lillasyster blir ju matad så varför inte passa på.
Sen är det ju en lyx att ha mommobarnpassning och ha möjlighet att åka iväg och prova och njuta av såna härliga kläder.
God fortsättning.
MosterB.
Grattis till 4 månaders lillasystern

Anonym sa...

Jaa, så där blir det ibland! Konstigt hur endel dagar kan vara så mysiga o gå bra och sen mitt i allt (och ofta utan nån konret anledning) så funkar inget!

Underbara kläder!! Hemmadagarna skulle definitivt kännas bättre i nåt sånt :)

H, Haje

Anonym sa...

Perfekt exempel på att det inte alltid går som man tänkt sig! Förstår ungefär hur det känns... Efter 2 dagar hemma med sjuka (gnälliga) barn, är det underbart att infinna sig på jobbet där det sällan är någon som vågar tjafsa med mig!
Kläderna såg verkligen mysiga ut!
Kusin M