fredag 24 september 2010

Små regndroppar falla från himmelen...


Idag klingar den sången igen. Det håller i sig, med varannan dag regn nu. Jag måste erkänna att jag inte gillar regn. Jag brukar försöka hålla mig inomhus när det regnar. Det finns inga dåliga väder, säger mannen som inte bryr sig utan drar på sig en regntät jacka och går ut.

Eftersom jag rör mig mera utomhus nu när jag är hemma med barnen, tänkte jag ta tjuren vid hornen och skaffa mig ordentliga regnkläder i höst. Mitt första inköp blev en svart knälång regnkappa från Lindex. Den har jag redan använt flitigt. Mitt andra inköp blev ett par knähöga gummistövlar

Bild från Brandos.fi
Jag har läst på litet om dessa stövlar och det sägs att de är mycket bekväma att gå i. De kommer från Storbritannien och eftersom man i det landet är experter på regn (säg vilket annat land som har så många benämningar på olika regn) så tänkte jag att de nog måste hålla måttet. Efter några användningar måste jag säga att jag är väldigt nöjd. De är mycket bekväma att gå i, även litet längre sträckor.

Som grädde på moset så är Hunter någon slags hovleverantör till Brittiska hovet. Fast jag är nog ingen rojalist direkt. Men ur en humoristisk synvinkel så känner jag mig litet som Mrs Bucket i TV-serien "Keeping Up Appearances" nu. Hon älskar allt med anknytning till hovet. Gillar man brittisk humor, så kan jag varmt rekommendera serien. Just lagom underhållande för en regnig fredagkväll.

Önskar er en riktigt skön avslutning på veckan!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt vackert foto!
Bra med regnkläder,då den tiden är förbi får du satsa på ordentligt varma kläder,de lär skall bli Sibirien kyla i vinter.
Ha ett skönt veckoslut och hälsa charmknutten.Du fattar väl att de är den yngre.;)
Moster B.

sagaulla sa...

I den speciella bilden ser jag en liten björntass som försökt fånga ett rönnbärsknippe som hamnat i pölen, man kan se massor av annat intressant i den. Kiva! Jag vill också ha såna stövlar, men de skulle säkert nå upp till knäna på mig!
I morron skiner solen över er om din teori håller. Ha en skön helg!

Livet på Vestergård sa...

Jag har uppdaterat mitt inlägg om de virkade bakverken och satte in mönstret till "damsugarna". Gå in igen så hittar du det! Jag kommer faktiskt inte ihåg varifrån jag själv har hittat det.
Ser att du haft ett inlägg om Säde. Det är en av mina favoritaffärer och i morgon ska jag faktiskt åka dit en sväng!
Kram Kicki

Fru Westman sa...

De där stövlarna ser superläckra ut.

Det är tyvärr inget fel på mina gamla stövlar och jag använder dem inte heller särskilt ofta, så det skulle nog bli svårt att motivera inköp av ett par Hunter... :)

Lyllos dig som har ett par!

Kram

Anonym sa...

Nu var de slut med varannan dags regnande!!!Nu är det vått, våtare, våtast::(
Moster B.