måndag 25 april 2011

Att välja träd,


Denna soliga dag har vi spenderat ute på tomten. Vi har traskat runt och tittat på de befintliga träden (som är ganska många), kikat på dem ur olika väderstreck och funderat vilka vi vill behålla på tomten. Inom de närmaste veckorna är det nämligen dags att börja avverka på tomten och då skall ju träden vara märkta. Några tallar och några björkar blev resultatet till sist.


Naturen är så vacker på tomten att det nästan känns hemskt att börja gräva där. Grannen hade haft ett naturmöte av det obehagligare slaget häromdagen när en huggorm hade besökt deras gård. Huvva, ormar må nu finnas i skogen, men på vår gård vill jag då inte ha dem. Tänk om barnen skulle bli bitna.

Denhär påsken har ju bjudit på strålande väder. Det riktigt hettar i mina kinder av att ha varit i solen idag. Må det fina vädret hålla i sig över valborg och första maj.

Ha en fin fortsättning på veckan!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ser en stor gran,granar är inget att ha,de är inget annat än myggbo,då är tallen mycket bättre att ha kvar.Björkar finns de väl gott om,men att lämna nån passlig gårdsbjörk är alltid bra.
Moster B.

StrandviksVillan sa...

Härligt att bygga hus där det redan finns stora träd! Tomter i bostadsområden brukar se så kala ut innan allt har hunnit växa till sig. Vi har också skog omkring oss, men mest aspar som verkligen inte är några favoriter för mig.
Natti natt!
Ha en fin kommande vecka!

Anonym sa...

Måste ännu kommentera om växten du fotograferat,de är Stensöta och användes tidigare som socker,då skall man skalar roten och använda den delen.
Moster B

alegni sa...

uuuh, ormar på tomten vill man verkligen inte ha! ny får bygga ormstängsel...
kram

Anu sa...

Jag hade också en close encounter med en huggorm på vår tomt förra våren. Den bara väste åt mig och fortsatte fräckt att njuta av solgasset där den låg! Hoppas att bebyggelsen får dem att dra undan lite längre... inte vill man ju så gärna stöta på dem på skogsstigarna i området heller... :/