tisdag 26 april 2011

Tema vecka 17, På mitt soffbord

Jag kan tyvärr inte stoltsera med några vackra bordsdekorationer på soffbordet. Det finns nämligen en liten dam i huset som ser till att alla ytor hon når upp till hålls tömda på grejer. Allt hon når åker i golvet med en ryslig fart.

På kvällarna när juvelerna lagt sig, brukar det däremot dyka upp ett som annat på bordet. Vi äter inte i vardagsrummet annat än till fest, men mannen och jag brukar ta en kaffe vid soffbordet när stillheten har lagt sig. De senaste veckorna har vi suttit med husritningarna framför oss och gjort de sista finslipningarna på huset.

 Vi jobbar på bygglovsansökningarna som bäst och det är många pusselbitar som skall falla på plats. En sak som är svår att välja är färgen på huset. De pyttesmå provbitarna i broschyrerna säger inte mycket tycker jag. Det är bestämt att husen på vårt område skall ha grönt tak, och jag tänker mig att fasadfärgen kunde vara en grå nyans som bryter i en varm ton.

Om någon vill dela med sig av sina erfarenheter om målarfärger för utomhusbruk, så tar jag gärna emot ris och ros. Jag har förstått att alla fabrikat på marknaden INTE är bra och efter bara något år så börjar ytan mögla. Det vill man ju helst undvika.

Tack för titten och ha en fin tisdag!

3 kommentarer:

Miss Goldie sa...

Jag rekommenderar att ni tar några plankbitar, köper 2-3 brukar färg och provmålar. Ta med bitarna ut till tomten och titta hur färgen ser ut i naturligt ljus. Vi provmålade med 4 färger innan vi hittade den vi gillade.

Lyckoslanten sa...

Det skiljer sig en del när man vandrar runt i dessa tisdagsteman. Den färg vi målade med innan är visst förbjuden numera... Kan inte ge några råd i den frågan. Men säkert kan ni få goda råd av proffsen både bloggläsare och i färghandeln.
Ha det gott! ♥

Lilith sa...

Det kommer nog en tid sen när du kan börja ha saker framme på soffbordet, när juvelerna blir större! Det är ju inte illa med vackra inredningtidningar på bordet heller. :)
Kan tänka mig att det är svårt att bestämma fasadfärgen, den ska man ju ändå leva med många år... Och man vill ju att den ska vara hållbar också. Har ju hört ett och annat om färg som inte håller måttet, bl a så var inte färgen vi använde till växthuset ifjol särskilt bra och den har redan börjat flagna på sina ställen... GRRR! :( Lycka till med valet och jag tror tipset om att provmåla på plankbitar var riktigt bra, då ser man ju hur färgen tar sig ut på plats!
Fin fortsättning på veckan!
Kram