fredag 22 april 2011

Långfredag i blommor,


Jag vet inte om det är för att påsken infaller så sent i år eller varför jag inte riktigt haft någon lust att påskpynta hemma. Det har mest blivit blommor i år men det är väl inte helt fel på våren det heller?


Vi vaknade till ett underbart vårväder idag. Solen sken från en klarblå himmel och det blåste knappt alls. Sandlådesäsongen har börjat så vi bänkade oss runt sandlådan hela familjen. På gården hittade jag både krokusar och dessa söta små blommor som jag tyvärr inte kan namnet på.


Jag hade lyckats glömma att köpa tulpaner igår, men som tur hade ju blomaffären öppet idag, så jag fick korrigera mitt misstag. Deras pigga utearrangemang lyste upp hela gatan tyckte jag.


Balkongen har fått sig en snabb makeover och några narcisser har flyttat in i miniväxthuset. De blåa pärlhyacinterna som jag visade tidigare blommar jättefint nu.


Madonnorna har fått sällskap av en krokus som jag satt in i en äggformad bur som jag köpte på Säde. Den är ganska skojig tycker jag och endast fantasin kan begränsa vad man kan hitta på att sätta i den.


Trots att pynten lyser med sin frånvaro så råkar jag från en säker källa veta att påskharen kommer att titta förbi här under natten. Jag tänkte att barnen skulle få börja morgondagen med äggjakt. Det brukar vara väldigt populärt.

Jag får önska er en stillsam avslutning på långfredagen!

4 kommentarer:

lyckobo sa...

Så söta blommor, är ingen höjdare själv på blomarter, men tror det är blåsippor...? Den äggburen tänkte jag köpa igår, och nu harmas jag att jag inte gjorde det, så fin som den är!

Glad Påsk !

Anonym sa...

Snödroppen,krokusen och BLÅSIPPAN,vårens helt klart sköna uppvaknande.Godmorgon!
Moster.B

sagaulla sa...

Kan se de små på jakt efter sina påskägg, saknar
dem och räknar dagarna!
Nu skall jag själv gömma ett påskägg, fårse om jag hittar det?
Njut av ännu en vacker dag med sol, blommor och fågelsång!

Anonym sa...

Javisst är det härligt nu när man börjar upptäcka blommor ute i naturen. T.o.m. jag visste ju att det där är blåsippor! Och då är jag helt värdelös på blommor annars som du kanske vet :-)

MissG