måndag 25 juli 2011

Allrum i New England anda,


 I ett av objekten på bostadsmässan fanns en likande lösning som vi kommer att ha i vårt hus, ett allrum i anknytning till vardagsrummet.


Rummet i mässhuset var inrett i biblioteksanda, men vårt allrum kommer i huvudsak att fungera som TV-rum. Ett rum dit man kan stänga dörren ifall ljudnivån skulle bli för hög.
blossom.fi
Ett rum där hela familjen kan samlas för en bio- eller spelkväll helt enkelt. Inredningen i rummet kommer att gå i New England anda. Rummet skall kännas ombonat och avslappnat. På endera väggen lägger vi kanske vit liggande spont och denna karttapet från Sandberg's är åtminstone i nuläget en stark kandidat ifall vi tapetserar.

sandbergab.se

Rummet skall vara ganska sparsamt möblerat, men en bekväm soffa är ju ett måste förstås. En bokhylla eller vitrinskåp skall det också finnas för att rymma böcker och olika spel.


artwood.se

Mysiga detaljer förstås. Sisalmattor förknippas ofta med New England stilen, men jag tror att de lätt blir skräpiga, så det blir nog något annat material på mattan.


artwood.se

Rummet har ett normalstort fönster. I det tänker jag mig en enkel hissgardin i någon ljus nyans. Jag tänkte placera soffan under fönstret.


svanefors.se

Som pricken över i, skulle jag vilja ha en häftig lampa i rummet. En trefots studiolampa skulle säkert ge ett fint ljus då man handarbetar/läser. Alternativt kunde man rikta den mot väggen för indirekt ljus.

byrydens.se

En liknande modell finns också som bordslampa.

wattveke.se

Det var några tankar runt allrummet. Som alltid är jag tacksam för era kloka synpunkter. Är det något speciellt jag borde tänka på när jag inreder dethär rummet?

Önskar er en toppenbra fortsättning på den nya veckan!

11 kommentarer:

Fiffiga Systrar sa...

Hej vilken fantastisk härlig blogg jag stötte på här. Vackra bilder! mvh emelie

En vacker vardag sa...

Hej Emelie! Tack för dina snälla ord. Vad roligt att du hittade hit - du är så välkommen!

Livsnjutaren sa...

wow vilka härliga ideér jag fick. Lägger mig som följare. 'Hyllplan mellan 2 stegar skulle vara fint i trädgården med massa pelargoner på;)

Nette Cecilia sa...

Vackra inspirationer hos dig ,tack för att du gav dig till känna när vi träffades det är kul att veta vem man pratar med så där utan att se varandra,här i skärgården är det varmt o soligt för tillfället ,kramis Nette

Hanna sa...

Det var ju jätte fint.
Kram
Hanna

Anna-Lena sa...

Mmm, me like! Allt ser jättefint ut! Och du som sa att du inte hunnit tänka på inredningen så mycket ännu! Du verkar ju ha snart alla rum på det klara! :-)

Hanna sa...

Nej jag har faktiskt köpt det.
Kram
Hanna

En vacker vardag sa...

Livsnjutaren: Vad roligt om du fick några nya idéer. Pelargoner skulle passa perfekt på en sån hylla!

Nette: Det var roligt att ses, det var ju ett tag sedan sist. Njut av skärgården och allt det vackra!

Hanna: Tack söta du!

A-L: Tack! Nu är ju allt bara på idéstadiet ännu, lååångt ifrån färdigplanerat ännu :-)

Gugis Pärlor sa...

Ideer fanns det verkligen gott om på mässan och jag erkänner att det riktigt kliade i mina fingrar att börja från noll igen. Det allra roligaste är just planeringen!! Tack förresten om "musiktipset" och tur att jag kunde åtgärda det ;O)

Kram Gugi

Miolina sa...

Gillade just det "där" huset väldigt mycket=)
Och iden med tv rum/spelrum allrum är toppen.

StrandviksVillan sa...

Fint inlägg!!
En lädersoffa skulle säkert vara ett bra alternativ, med barn blir ju soffor lätt smutsiga. I ett tv-rum vill man ju ändå mysa ibland med lite gott att äta och dricka.
Den där karttapeten gillar jag också!