torsdag 28 juli 2011

Inspiration flickrum,


Med risk för att låta tjatig, så håller jag mig kvar i samma hus på bostadsmässan. Det fanns ju nämligen flera element som jag gillade i just det huset. Det ena barnrummet gick i vit-rosa-grön färgskala och det kändes väldigt fräscht. Den blommiga tapeten är kanske litet väl blommig, men fönstret saknade gardiner, så jag undrar om inte det skapade en viss obalans i rummet som framhävde tapeten ytterligare.


Upplägget på sängen gillade jag. Där fanns ett täcke från GreenGate (precis samma som jag fyndat på Säde tidigare i sommar) tillsammans med en hög sköna kuddar. Allt man behöver för att sussa sött alltså. För att skapa samma känsla kunde man tänka sig följande kombination:


Småblommigt tyg från Clarke&Clarke, rosamönstrad tapet från Sandberg och textiler från GreenGate. Inte att förglömma, några kompisar från Maileg är ju helt rätt för att skapa en mysig stämning!
 
Det katastrofala är att jag missade det andra barnrummet i samma hus. Jag begriper inte hur jag kunde missa ett helt rum, men det lyckades jag med. Nästan så jag har lust att åka tillbaka och titta på det!

För att nu inte vara riktigt tråkig, så visar jag ett flickrum ur ett av de andra husen. Inredningen i det huset var inspirerad av Kaj Stenvalls målningar. Ett ganska originellt och trevligt tema tyckte jag. Såhär såg rummet ut:


som var inspirerat av denhär målningen (titta hur fint de har återskapat sängen!)

kajstenvall.com
Nu är jag nyfiken - vilken av sängarna gillar du mera?

4 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Hmm, jag gillar valda delar från båda rummen. Men det första kändes för rörigt. Alldeles för mycket olika mönster ihopblandade, det känns inte lugnt så som ett sovrum ska vara. Tror det beror på den röriga tapeten som är på alla väggarna. Jag har lite svårt för att blanda flera olika blommiga mönster av nån anledning. Men annars gillar jag färgerna i det första rummet mer än färgerna i det andra. :-)

Anonym sa...

Sängen i det andra rummet,skulle fondväggen varit i en mild grön ton hade de rummet varit perfekt,för att sova gott och lugnt lär man ska ha grönt omkring sig,aldrig sån där orolig tapet som de första rummet.
Trevligt att följa med i funderingarna som du har!
Moster B.

Anonym sa...

Blev nästan yr av den första bilden! Alldeles för mycket "pripel". T.o.m för mycket rosa för mig. Fast det nog i ett barn rum ska få synas att där bor just ett (flicke)barn. Tyckte färgkombinationen på andra bilden var lite för häftig. Vackra färger men kanske inte tillsammans. Det där med gröna väggar lät harmoniskt :) Det måste väl inte vara rött o rosa i ett flick rum. Kanske nån mer neutral färg? Ska jag nu då säga - rosa fantast som jag är - men kanske då mer på detaljnivå inte så stort/mycket som ett helt rum! Andra sängmodellen liknar nog mer en barnsäng. Det är mina åsikter då.
E.

Livet på Vestergård sa...

Så bra att du fått hämta inspiration till barnrummen. Tapeten i första rummet tror jag inte jag skulle klara av att ha. Det är för mycket helt enkelt.
Ha en skön helg! Kram Kicki