fredag 15 juli 2011

Helgpyssel,


Genast efter att grunden blivit klar, så var grävmaskinen på plats på tomten igen för att gräva regnvatten- och dräneringssystemet runt sockeln. Innan de börjar fylla inne i sockeln och runt huset så skall styroxskivor läggas runt hela sockeln. Så skall ett skyddsplast spikas fast runt hela sockeln. Det hade vi tänkt göra själva.


Vi fick styroxen levererad till tomten idag. Det var tur, för det hade nog tagit några rundor med släpvagnen att köra dem själv. Nu har vi alltså allt vi behöver för helgen. Något säger mig att det blir en lång helg.


Vi la ner ett rör idag också, som skall fungera som intagsrör till ventilationen. Vi behövde en plastpåse när vi förde röret under sockeln. Jag gjorde ett blixtbesök på Säde på vägen till tomten och det var ju en salig tur, eftersom vi behövde en plastpåse just idag. Så det var någon mening med det besöket också!

Nu önskar jag er en riktigt skön och avkopplande helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni någon chef över er eller hur vet ni vad ni skall göra.Tycker att ni är jätteduktiga!Är vädret vacker kanske jag tar en runda och kommer och kollar läget.
Moster B.

En vacker vardag sa...

Moster: Tack för dina vänliga ord! Varje bygge har något som kallas ansvarig arbetsledare, så honom konsulterar vi hela tiden. Sen har vi försökt välja våra samarbetspartners med omsorg, så att vi omger oss med experter som kan ge oss råd hur vi skall göra. De svårare jobben lämnar vi naturligtvis till dem. Sen måste man ju använda litet sunt bondförnuft också - det behövs ju alltid! Hoppas vi ses i helgen!