lördag 9 juli 2011

En kalasfin trädgård,

För att ni nu inte skall bli helt uttråkade med allt byggsnack, så tänkte jag att vi skulle titta in i en trädgård vi besökte i veckan. Sommaren är ju en ypperlig tid för kalas och i veckan hade vi glädjen att fira en liten dam som fyllde år.


Solsken kommer ju dessvärre inte på beställning, men just denhär kvällen bjöd sommaren på en av sina vackraste kvällar och vi kunde sitta ute och mumsa på alla godsaker från kalasbordet.


Nytt för i år är ett litet växthus på tomten, där det odlas grönsaker och annat gott. Jag tror barnen skulle uppskatta att få vara med och så, vattna och se hur plantorna växer till sig och (förhoppningsvis) bringar skörd! Så ett växthus finns med på min önskelista också. Fiffigt med ett eget trädäck för växthuset tycker jag.


Få se då om det blir några vindruvor på rankorna? Eller kanske majs att lägga på grillen?


En annan fiffig sak med dethär växthuset är att det har automatisk ventilation. Man ställer alltså in den temperatur man vill ha och så sköter automatiken att det ventileras tillräckligt. Sånt gillar jag! Undrar om det finns modeller som sköter bevattningen och ogräsrensningen också?


Att skapa olika "rum" i trädgården är något jag kommer att eftersträva på vår gård. Det är trevligt att kunna flytta sig på gården beroende på om man vill söka sig till solen eller till skuggan under dagens lopp.


Att bygga trädäck är ju en bra idé om man vill slippa sand eller gräs i alla stolar. För en sak är ju säker, trevliga stolar vill man ju provsitta. Det är ju helt klart!


Jag hoppas att ni har en riktigt skön fortsättning på helgen! Ha det gott!

10 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Nu hade jag en del att ta igen här inne hos dig.
Maken som är intresserad av teknik ordnade både automatisk lucköppning och automatisk bevattning i vårt växthus. Ogräsränsningen däremot får jag sköta manuellt :)
Kakfatet som du undrade över är köp i K-stad (staden söder om oss) på varuhuset som har massor av fina inredningsprylar.
Ha det bra. Kram Kicki

Anna-Lena sa...

Vilken mysig trädgård! Växthus är nog överkurs för mig som inte ens kan hålla liv i en garderobsblomma :-) Men fina är de och det är säkert härligt att kunna plocka in egenodlade läckerheter.

Hanna sa...

Fina trädgårdsbilder.
Kram
Hanna

Anonym sa...

Vilken strålande fin beskrivning av fredagens festtillfälle och framför allt deras vackra ändamålsenliga trädgård.
Moster B.

Lyckoslanten sa...

Det är klart att man vill provsitta stolarna där! Jag skulle nog också föredra helautomatik, speciellt när man är mycket på resande fot om somrarna. Ha en skön söndag! ♥

Camilla sa...

nu har jag kikat på bilderna av era skjutdörrar och jag tror nog att det blir dörrar med hela speglar för vår del också :) Precis som du skriver, hallen ser större ut med sörre speglar! Vilken underbar trädgård. Jag har lite smått börjat fundera på vår lilla täppa men trädgårdsplanering är inte min starka sida även om jag gillar det :) Nu skrev jag nästan en hel roman... Avslutar med att önska dig en fin söndag :)

sagaulla sa...

Nå bra att du fick litet tips om växthus, inga burkar köpta från Loftet längre!
Fick småkusinen en liten blundandocka? Den i vilstolen. Otroligt vackert exemplar. Var dockan också beställd från Tyskland?
Hoppas nu att er vecka blir bra med alla rör och ordentligt nergrävd grund utan myror som grannar!

lyckobo sa...

Fint med växthus, ett sånt skulle jag också gärna ha, men det blir nog aldrig av är jag rädd.. men får ju beundra andras fina då!
Ha det bra!

En vacker vardag sa...

Kicki: Oj, det låter som du skulle ha en händig make. Härligt!

A-L: :-)

Camilla: Spegeldörrar blir säkert jättefint! Jag är också väldigt intresserad av trädgårdsplanering fast jag kan inget. Kanske vi kunde gå på en kurs tillsammans?

Sagaulla: Blundadockan kom med storken. Tur va', att storken hämtade ett så sött exemplar!

Lyckobo: Jag drömmer ju också om ett, men drömma är ju inte så dumt det heller. Det blir ju som mest perfekt då!

Anonym sa...

Vilka fina bilder du tagit kusin P, som vanligt ;)

Det är så otroligt spännande för både stora och små att följa med då det växer. Endast vinrankan är "köpt", resten har vi sått från frön.

Igår var lyckan stor, då vi hittade en tummnagelstor början till vattenmelon!

Ha en skön vecka!

Kram, kusin M