söndag 17 juli 2011

Tillsammans i vått och torrt,


Hela helgen har gått i byggandets tecken för mig och maken. Genast på lördag morgon började vi breda ut skyddsplast runt sockeln. Jag jämnade ut grusbädden med en kratta (för att få rätt lutning bort från sockeln) och maken började spika fast plasten i betongen. Med varierande framgång kan jag tillägga och förutom en del vackra ord uttalades också några mindre vackra. Nu vet vi åtminstone att sockeln är gjuten av rejält material!


Tyvärr började molnen torna upp sig under dagen. Först kändes det bara skönt att den gassande solen gick i moln men efter ett tag började det se riktigt hotfullt ut.


Ja, molnen innehöll rikligt med vatten. Först tänkte vi vänta ut regnet medan vi fikade i bilen, men vi fick ge upp. Vi for hem och åt middag med barnen istället.


Det positiva var ju att vi fick testa lutningen meddetsamma. Vi var inte riktigt nöjda, så vi fyllde upp med litet mera grus undertill.


Lördagkvällen blev riktigt vacker efter regnet och för en liten stund hann jag provsitta de nya "terasstolarna". Nu fattas ju förstås själva terassen ännu, men vi hänger inte upp oss på detaljer va'? Det kändes nästan magiskt att sitta där för första gången och lyssna på fågelsången.


Idag har vi fortsatt och lagt ut styrox under plasten. Två lager styrox runt hela sockeln skall det vara. En del detaljer har vi kvar ännu, för det visade sig ta ganska länge att skära ut runt plintar och hörn. Så vi har inga fritidsproblem imorgon heller!

Hoppas ni har haft en stillsammare helg och hunnit njuta av den vackra högsommaren!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig rubrik!
Sen är de nog värdefullt att så här tillsammans jobba för ett eget hem.Bra gjort!
Moster B.

Lyckoslanten sa...

Verkligen tillsammans i vått och torrt och framåt går det! Fortsätt så! ♥

sagaulla sa...

Måtte vara en underbar känsla att tillsammans påta ihop grunden till sitt hem! Jag riktigt kände med er då ni satt i era stolar på eran"terass".
Kommer visst passligt till Vasa samtidigt som huset, kiva!
Det är bra med kroppsligt arbete emellanåt, kemppiä vaan!

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att kunna jobba tillsammans. Jag förstår att det var en speciell känsla att provsitta terasstolarna för första gången :)
Ha det bra i arbetets tecken!