tisdag 12 juli 2011

Att skapa ett prinsessrum,

Har man en liten prinsessa, så bör man ha ett riktigt prinsessrum. Eller? Alla de rätta detaljerna för att skapa den riktiga prinsesskänslan. Eller? Jag har ansträngt mig till det yttersta nu, för att försöka hitta de rätta attributen för att skapa ett prinsessrum. Såhär tänker jag:


Först ut själva inspirationskällan. Prinsessan på ärten. Det är viktigt att uppnå den rätta känslan när man sover. Småblommiga rosa textiler kanske är en bra start? Här ett täcke och en kudde som jag köpte på rea på Säde häromveckan. Passar de inte i dotterns rum hoppas jag att de passar t ex i lekstugan eller i trädgården.


Fjärilar är ju underbart vackra varelser inte sant? Här är tapet, lampa och matta i fjärilstema från Laura Ashley. Lampan tycker jag är härlig. Tänk att ligga under den och drömma sig bort i sagans förtrollade värld.


Denhär småblommiga tapeten är en långtida favorit hos mig. Jag tänker mig vit halvpanel och tapeten upptill. Klassiska mönster som småblommigt, - rutigt, -randigt och prickigt går ju aldrig ur tiden. I rimlig mängd är det nästan omöjligt att misslyckas när man kombinerar dessa mönster tillsammans.


Möblerna tänker jag mig kommer att gå i vitt. Sebra sängen nere till höger som är inspirerad av den danska designklassikern Juno är väldigt fin. Det finns för övrigt massor med ljuvliga barnmöbler som kommer just från Danmark. Den lilla bänken till vänster har jag nyligen införskaffat. Barnen älskade den direkt!


Det hänger ju på detaljerna brukar man ju säga. Barnen har ju fått varsin Kartell stol, så stolarnas färg kommer säkert till en del att styra färgskalan i båda barnens rum. PoP förvaringsboxarna finns ju i en massa fina färger och mönster. I dem kan man kombinera nytta med nöje. Djurlamporna från Heico ser man i så gott som varje inredningstidning nu. Jag har aldrig sett en i verkligheten, men jag tror den är mera en dekoration än en ljuskälla. Någon som har erfarenhet av dem?


Små prinsessor tycker ju om att leka också, så några leksaker måste ju också rymmas med på inspirationslistan. Dottern fick ju ett gunglamm av jultomten och det gungar hon flitigt på. Ifall det finns någon annan än jag (*harkel*) som gillar leksaker så kan jag varmt rekommendera att titta i Die Spiegelburg's kataloger här. Där finns mycket fint att titta på.

Ifall ni är sugna på mera inspiration så kommer här en lista på länkar där jag samlat min:

Balders   (förvaringsboxar)
Die Spiegelburg   (leksaker)
GreenGate   (textiler)
Heico   (lampor)
Kartell   (möbler, inredning)
Laura Ashley   (möbler, inredning, tapeter, tyger)
Maileg   (leksaker, inredning)
Nordal   (möbler, inredning)
Oliver Furniture   (möbler)
Sebra  (möbler, inredning)
Teddycompaniet   (mjukisdjur)

Här var ett axplock ur mina tankar om dotterns rum. Som vanligt är jag öppen för era fina förslag och idéer! Vad borde man tänka på när man planerar ett rum åt en liten prinsessa?

Jag återkommer snart med några tankar om prinsens rum. Tills dess - ha en bra fortsättning på veckan!

11 kommentarer:

Hanna sa...

Jätte fint prinsess rum.
Har själv tre flickor, den stora är 16 år nu och inte prinsess intresserad, men de två yngre damerna i familjen delar rum och där är det bara rosa och vitt.
kram
Hanna

Livet på Vestergård sa...

Klart att en riktig prinsessa ska ha ett prinsessrum :)

Anonym sa...

Prinsen är ju redan i den åldern att han lite kan önska själv hur han vill ha sitt rum,men prinsessan får väl ett tag stå ut med mammas idéer,för tänk om hon inte alls gillar detta rosa utan får mardrömmar där.
Moster B.

En vacker vardag sa...

Hanna: Det verkar som alla småtjejer idag skulle gå genom "prinsessfasen" i sin utveckling!

Kicki: Såklart :-)

Moster: Ja brås hon på sin mor så kommer hon inte att må bra i ett rosa rum. Brås hon däremot på sin mormor, så kommer hon ju att älska rosa. Tiden lär utvisa hur det blir!

Anna-Lena sa...

Klart hon kommer att älska rosa!!! :-) Ser finfint ut det där!

Lyckoslanten sa...

Det var en noga genomtänkt planering av ett prinsessrum! Jag har Heico-lampan som anka och det är nog typ mys/nattbelysning.
Så sött! Det kommer att bli jättebra! ♥

StrandviksVillan sa...

Så fina detaljer!
Vår dotter var fem år då rummet "inreddes" (hmm, nåja) och naturligtvis ville hon då ha rosa tapeter (lyckligtvis valde vi en ljus nyans). Redan efter fyra år var hon less på den och ville byta... Ska ändå försöka dra ut på det jobbet lite till. Lyckligtvis blev det inte heller en tapet med barnmönster, utan ett svagt blommönster.
En panel nedtill låter riktigt bra! Lättare att fixa till om nån "olycka" händer (som tex en teckning tejpad på väggen, eller tom ritad direkt på väggen)
Satsa på neutral bas och det lilla extra på textilierna och detaljerna :)

StrandviksVillan sa...

PS. Tapeten med fjärilar gillar jag massor!!
Fast den skulle haft vit botten för att hänga med längre...

Anonym sa...

Skrev inte det som du svarade,men tänkte!!De tog väl 40 år innan du accepterade rosa och de var tack vare du fick din lilla prinsessan.Själv skulle jag aldrig klarat rosa i min barndom.
Moster B.

lyckobo sa...

Du verkar nog ha allt under kontroll, fin prinsess-stämning över det hela :)!

Kamomilla sa...

Oj, det där planeringsstadiet är nog det härligaste!Kommer att bli jättefint!