måndag 5 september 2011

Höstens skonyheter och en efterlysning,

Jag och några väninnor kom in på ett kärt ämne i helgen - nämligen skor! Själv känner jag mig ganska positivt inställd till höstens skoutbud. Jag tycker att utbudet är ganska varierande och det är ju alltid trevligt.

Art
Ett märke som fångat min uppmärksamhet denna höst är Art. Stilen påminner mycket om El Naturalistas, som är en gammal favorit hos mig. Jag gillar gummisulorna som ger ett bra grepp även när det är halt ute.

Art
Denhär konjaksbruna stöveln från Art är helt underbar tycker jag. Jag älskar färgen och formen på den. "Luddet" är ju en härlig detalj. Den förhöjda sulan gör att den är bekväm att gå i, men jag tycker den kändes litet liten i storlek när jag provade den.

El Naturalista
Vill man vara trendig i höst så tycker jag att man skall satsa på skor/kängor med nervikt kant. Det verkar vara en populär detalj denna höst.

Marc' O Polo
Skinndetaljer verkar vara en annan trendig detalj. Eller varför inte kombinera båda?

Primeboots
Min väninna hade sett en fin känga på en bild och jag undrar om det var en halvhög Primeboot hon hade sett? Alla nyanser av brunt på skorna verkar vara helt rätt i höst.
BilliBi
Svart är ju förstås en färg som alltid hänger med. Ett par av mina favoritstövlar kommer från BilliBi som är ett danskt märke. Tyvärr är de svåra att få tag på i Finland, men lyckas man, så vet man att man har fått ett par kvalitetsstövlar som står sig i många säsonger.

BilliBi
Sist ute är en riktig skönhet från BilliBi. Jag gillar den kvinnliga designen på deras skor. Hela deras kollektion kan du se här. Alla bilder kommer från Brandos.

I vår diskussion så kom vi in på skor och Danmark. Danskarna är ju så duktiga på både sko- och kläddesign. Ena väninnan är på väg till Köpenhamn och nu undrar jag om någon har något bra tips på någon bra skoaffär i Köpenhamn? 

11 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Oj vad du frestas med snygga stövlar. Jag har definitivt köpstopp nu, tror jag har köpt 4 par stövlar de senaste 2 veckorna. Måste ju passa på när man hittar nåt som passar på foten, eller hur? Det händer inte så ofta för mig nämligen.

Anna-Lena sa...

Men en fundering ang. Brandos - är det jag som är blind eller står det ingen info alls om skorna där? T.ex. vilket material de är gjorda av eller hur hög klacken är? Det står det alltid på andra hemsidor, men jag har aldrig sett det på Brandos. Jag vill t.ex. inte köpa skor med 10 cm klack och det är ju svårt att bedöma bara på basen av en bild.

Livet på Vestergård sa...

Fina skor allihopa, men den på översta bilden är nog min favorit :)

Hanna sa...

snygga skor och stövlar.
kram
hanna

Lyckoslanten sa...

Primeboots skulle jag gärna ha även om det inte är fullt ut jag! ;o) Tufft!
Ha det! ♥

En vacker vardag sa...

Ja visst finns det mycket fina skor i höst!

A-L: Jag förstår hur du tänker :-) Det stämmer nog att beskrivningarna fattas på Brandos ibland. Ibland står det och ibland inte. Sen har man ju returrätt där, så blir det helt fel så kan man ju alltid returnera.

Lyckoslanten: Primebootsen är jättefina. De passar ju perfekt till både Mollysar och Chillisar tycker jag!

alegni sa...

primebootsen är mina favoriter av dessa. jag och klackar, du vet...
chillisar, är det de där billiga, det? ;) ;)
kram

Anna-Lena sa...

Primeboots finns i en billigare och snyggare variant av på Prisma. 79,90 för hög modell och några tior billigare för låg modell. Supersnygga i beige färg och jag TROR det är äkta läder (glömde kolla)! Jag gillar inte dragkedjan bakpå Primebootsen, men Prismas hade den på sidan. Tyvärr fanns de bara till srl. 41 som var för små för mig...grrr! Men ett tips för er med lite nättare fötter kanske :-)

En vacker vardag sa...

A-L: Tack för tipset! Morr för stora fötter, men man står ju stadigt på marken då åtminstone :-) Jag är för övrigt också något skeptisk till dragkedjan baktill. Jag kan just tänka mig hur det skulle gå för mig om jag hade dem med strumpbyxor.

Anonym sa...

Oh - man blir som ett barn i en godis affär!! :) den vill jag ha, o den och den... Jag hoppas verkligen på god shopping lycka. Kanske jag dock inte får plats i kappsäcken för lika många par som A-L köpt ;)
E.

Anna-Lena sa...

Priset avskräcker ju också liiite när det gäller Primebootsen. Dom ligger flera nivåer över vad jag anser rimligt att betala för ett par stövlar. Jag grämer mig fortfarande över att inte Prismas stövlar passade, för de var perfekta annars. Jag brukar ha problem med att skaften blir för vida upptill, men de här satt åt perfekt runt vaden.