söndag 28 november 2010

Söndagsbild, vecka 47


Är det någon annan som tycker att tiden går fort nu? För fort? Jag tyckte jag var väl förberedd på julen i år och nu närmar den sig med stormsteg. Jag brukar ha klart adventsljusen typ en vecka före första advent och i år gjorde jag dem imorse! I år blev det en enkel version med små speglar på ljusen.

Helgen har vi firat i goda vänners sällskap. Tomten hann lämna några lillajulspaket till barnen igår till deras stora förtjusning och själv har jag hunnit avverka två julmarknader i helgen. Igår var det dags för årets första glögg och idag har vi ätit skinka.

Sonen hämtade hem en lillajulgran från farmor och farfar i veckan och den har han dekorerat. Med Tiger i toppen. Såklart!

Jag bävar för att julkalendern skall vara klar om några dagar. Normalt brukar jag ha åtminstone de första paketen klara vid denhär tiden och ni kan säkert gissa att tills vidare är noll paket klara. Jag läste om en familj som fyller sin kalender med olika upplevelser. Det var en rolig idé tycker jag, så det skall jag kanske inspireras av i år. Sonen har meddelat att han längtar så efter ett besök till simhallen. Poppa popcorn gillar han också, så något sånt kanske det också blir. Få se... 

Hoppas ni har haft en riktigt mysig första advent!

8 kommentarer:

Miss Goldie sa...

Huvudsaken att du hann få adventsljusen klara idag i alla fall! Vi har haft första ljuset tänt på köksbordet under alla måltider idag (och inga lampor fick vara på enligt Agnes för så hade de haft det på dagis i fredags). Mysigt!

Kalender med paket är nog definitivt överkurs för mig. Och jag slapp ju fundera på julkalender överhuvudtaget i år (jag berättade ju om min mamma och hennes kalendrar...) :-)

Lyckoslanten sa...

Ja nu blev tiden plötsligt kort! Man borde ju inte göra julen till någon stress, men det är lättare sagt än gjort. Det där med kalendern ordnar sig ska du se. Du har fina funderingar! Ha en bra dag! ♥

Livet på Vestergård sa...

Tiden går snabbt! Men vi får inte glömma att stanna upp och njuta.
Upplevelsekalender är en bra ide´ tycker jag.
Ha en fin dag! Kram Kicki

Marias Hörna sa...

Hej
Fantastisk blogg du har om jag inte skrivit det förut. Har varit inne och kikat ett par gånger. Nu skulle jag vilja fråga dig om din bakgrund från Shabby Blogs. Har vid ett flertal tillfällen testat att använda deras bakgrunder men lyckas inte. Har testat både 2 och 3 kolumns. Men det som händer är att bata halv typ kommer med. Är det något man skall ställa in eller vad. Så kan du tips mig om du har tid och lust. I övrigt har jag följt deras anvisningar.
Är det ok om jag länkar din blogg på min ?
Ha de gott fr. Marias Hörna.

alegni sa...

hihi, våra adventsljusstakar går i samma stil i år. kanske det beror på att vi inredningsshoppat tillsammans på sistone ;) fast mitt var ju mer än nödlösning än något annat...
önskar er en riktigt skön adventstid!
kram

sagaulla sa...

Hade gärna sett den lilla granen i helhet. Vilken underbar tid för de små barnen som har möjlighet att glädjas över den. Julen hör barnen till. Detdär med upplevelser var perfekt, underbar tanke! Var på Frälsningsarmens julkonsert igår och fick åter en tankeställare om den stress och förväntning julen skapar i onödan!
Själv är jag tillfreds med min gamla advenststake
och ännu äldre julkalender!
Ha en bra dag!

Anonym sa...

Läste också om detta med upplevelser i adventskalendern och tyckte att den personen borde få en extra ros,för de är säkert nåt som skulle fastna i barns minne detta att få göra något tillsammans med mamma och pappa,något speciellt som man gärna vill göra eller att överraskat med nåt som man inte förväntat sig.
Moster B.

Anonym sa...

Överraskas,heter de!
Moster B.