torsdag 2 december 2010

Adventskalender, del 3

Det tycks råda mycket dramatik i samband med våra kalendrar i år. Det råkade sig så att under en kort stund när jag besökte toaletten idag (jo även mammor måste besöka den instansen ibland) var sonen snabb nog att stapla några pallar ovanpå varandra (detta är strängt förbjudet!) för att klättra upp för att lägga något i kalendern. När jag kommer ut från toaletten, möts jag av synen av pallarna och Fru Tomte söndersliten på golvet. Jag antar att den äventyrslystna gossen har klättrat upp, tappat balansen och huggit tag i tomten för att inte falla.

Tur i oturen så hittade jag sonen helt oskadd under dotterns säng efter en stund. Tur i oturen är väl också att lillasyster är för liten för att förstå vad som hänt. Otur är väl att mamma vet vad kalendern kostade, men som sagt var den ju köpt på rea!

Jag undrar med svag förskräckelse, vad morgondagen skall föra med sig...

Hoppas att er dag har innehållit mindre dramatik!

5 kommentarer:

Miss Goldie sa...

Oj nej! Går det inte att sy tomten då? Tur att O klarade sig oskadd i alla fall!

Anonym sa...

En tomte hit eller dit,härligt med barn som tar egna initiativ och sköter om att kalendern fylls lite snabbare än som nu,med bara ett paket om dagen.De skall ju bli snabbt jul,ju!Sen var de ju tydligen Fru tomte,nu får väl Herr tomte ta och hålla reda på systers paket... i fortsättningen.
Moster B.

alegni sa...

ojdå! tur i oturen att ingen levande varelse skadade sig, fast visst är det lite trist med tomtedamen som fick sig en smäll. går hon att reparera?

Lyckoslanten sa...

Undrar om dockdoktorn kan reparera den tomten... De passar på de små när tillfälle ges. Tanken var ju god! Ha det bra nu inför andra advent! ♥

sagaulla sa...

Jag känner med den lilla uppfinningsrika sonen då han låg under sängen och var olycklig!
Det var säkert till lillasyster han skulle ge något!
Mommo syr nog ihop tomtemor!
Undrar vad det finns i dem i morgon, kanske ett plåster!