fredag 17 december 2010

Liten och stor,

Smycke "Love" från Pearls For Girls

De små juvelerna bjuder onekligen på mycket underhållning i vardagen. Efter en kort natt är jag allt annat än pigg idag. När jag informerade sonen om att vi skulle städa i helgen blev han eld och lågor över idén och började genast tjata om att få börja städa meddetsamma. Det är trevlig tanke, att någon kan bli så ivrig över att få börja städa. När man städar måste man ha städmusik, sa han. Det blev smurfernas sånger och det tog inte länge förrän städandet övergick i dansande. Dit for den städningen. Huvudsaken är ju att man bibehåller en positiv attityd, eller hur!

Vår lillasyster är väldigt intresserad av smycken just nu. Ett intresse som hon delar med sin mor, kan nämnas. Hon sliter vilt i mina halsband och armband för att få in dem i munnen och vi kan säga att det är tur att pappas klocka är vattentät, när hon går loss på den. Att hon själv skulle få bära smycken är ännu uteslutet, men när den dagen kommer så finns det ju så mycket fina smycken för barn att välja på.

När jag var barn så sydde min mamma de flesta av mina/våra kläder. Det hände sig nämligen ofta att vi hade likadana klänningar, mamma och jag. Att sy kläder åt familjen har jag inte vågat mig på. Tur är väl det, för en dag som idag skulle vi nog frysa rysligt mycket i sådana fall. Däremot kan jag tänka mig att ha samma smycken som dottern, när hon då uppnår den åldern att hon kan bära smycken utan att försöka äta upp dem.

Vi har en hel massa julstök kvar i helgen och jag hoppas att min trötta (och förkylda) hjärna klarar att hålla koll på allt. Jag har julklappar undanstoppade i alla skrymslen och vrår i vårt lilla hem. Hoppas jag kan hitta alla för att slå in dem. Annars dyker de väl upp som en trevlig överraskning efter jul!

Ha en riktigt skön sista adventshelg!

4 kommentarer:

Miss Goldie sa...

Vackra smycken! Jag har också tittat på de där Pearls for girls smyckena för små flickor, men jag kunde inte bestämma mig för vilket som var finast :-)

Ingelapingela sa...

Hej på dej

Finns ett par ord som gör rättvisa som respons till ditt härliga inlägg!

Levnadsglädje och samarbete!

Vackra smycken.

Tack för att du delar med dig!

Lyckoslanten sa...

Önskar en städivrig skulle flytta in här! Men mannen ska faktiskt städa i helgen när jag fixar det slutliga på jobbet. Ni kommer bergis att ha mycket gemensamt du och dottern i framtiden. bra början med smycken! Ha en skön helg! ♥

Livet på Vestergård sa...

Jag önskar att städningen gick som en dans för mig också :0)
Vackra smycken!
Kram Kicki