lördag 18 december 2010

Julstädning,

Ja städning har ju aldrig hört till mina favoritsysslor och att göra det med två småttingar hemma känns näst intill omöjligt. Att dottern dessutom valde att börja dagen klockan 5.30 bidrar inte till en ökad energinivå hos hennes mor, snarare det motsatta.

Nu har sonen gått till mormor en stund så mannen och jag har tagit ett krafttag med städningen. Bland annat skafferiet i köket har fått sig en omgång. I huset skall jag inte ha ett enda skåp med hyllor i köket, tror jag utan bara utdragbara lådor. För vad händer? Jo det samlas en massa suspekta objekt längst inne på hyllorna i skåpen. Det blir en riktig retrotripp, när man börjar studera bäst före datumet, på de flesta av dem.
Det som jag är ruskigt nöjd med idag (kan man vara det?) är att vi städat medicinförrådet. Det blev en rejäl påse mediciner vars giltighetstid hade gått ut, som mannen levererade till apoteket två minuter före stängningsdags. Det är min stora skräck att barnen skulle komma åt några mediciner och nu har vi åtminstone minimerat den risken genom att lägga alla mediciner i tillslutna lådor högst uppe på en hylla.

Jag rekommenderar varmt detta projekt åt alla. Speciellt i familjer där det finns små barn. Man vet aldrig vad de små rackarna hittar på. Kom bara ihåg att man inte skall slänga mediciner i soporna, utan de skall returneras till ett apotek.

Nu skall vi fortsätta jobba i vardagsrummet, där vi får möblera om för att få rum med granen. Om vi nu hittar en sådan, i all snö.

Ha en mysig lördagkväll!

3 kommentarer:

alegni sa...

jag kan tipsa dig om prismas parkering. där finns fina granar och du slipper plumsa i snön själv ;)
nimimerkillä "kokemusta on"

här har gubben stått på alla fyra och skurat klinkers och fogar i några kvällar. nu återstår bara bastun innan han är klar med den delen av julputset.

sagaulla sa...

Jag har haft glädjen att få ha sonen hemma ett tag och han har minsann sett till att rensa skåp från" Bäst före" varor av alla de slag, men 1985 kom din mormor på besök till Blidö och jag fick lov att köpa ett paket bitsocker till henne. Det paketet står kvar i mitt skafferi, det fick han ej slänga!
Nu önskar jag din lilla familj en Trevlig Fjärde Advent med nuputsade skåp o lådor!

Fru Westman sa...

Åh, vad härligt med en riktig storstädning! Jag gick igenom vårt medicinskåp i höstas och man blir helt förundrad över hur gamla sunkiga grejjer man har kvar.

Vi ska också ut i snön och leta gran (läs mannen)... :)

kram Linda