måndag 6 december 2010

Vi firar idag,


Idag firar vi självständighetsdag. Med åren har jag kommit att uppskatta denhär dagen allt mera. Inte för att jag tycker att festklänningarna på presidentbalen blir finare utan för att vi får leva i ett land där det råder fred. Jag tänker på alla de människor och speciellt barn som lever i land som är drabbade av krig och hoppas att våra barn aldrig skall behöva uppleva det.

Till dagen hör ett besök på en julmässa som alltid ordnas på självständighetsdagen och kanske litet pepparkaksbak med sonen. Klockan sex på kvällen tänder vi två ljus i fönstret. För självständigheten.

Om en vecka drar vi vinnaren i utlottningen. Du är väl med och drar en lott?

Jag önskar dig en fin och självständig dag!

5 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Fint skrivet! Önskar dig en fin självständighetsdag! Låter som om du utnyttjar den väl! ♥

sagaulla sa...

Själv har jag högaktat Självständigheten i Finska Kyrkan från kl 9.00-14.00 med Finlandia på båda språkena och samma med Vårt Land, plus mycket mycket mera, nu väntas soffan för mig och Slottsbalen och naturligvis ljusena kl.17.00.

Önskar er en lugn Självständighetsdag!

Zink & vita ting sa...

Vissa saker beehöver man ibland bli vuxen för att förstå...
En dag värd att fira och tänka till över!

Kram Mimmi

Loppe sa...

Ved ikke om man kan sige *Grattis på selvstændighedsdagen* men en varm hilsen kan jeg da sende. Har lagt mig som fast læser hos dig, og vil da mægtigt gerne deltage i utlottningen om det er okay..

Hälsninger fra Danmark
Loppe

alegni sa...

tack för sällskapet i går!
kram