tisdag 28 december 2010

Julen, Del 1 - Maten

Så var den förbi då, julen. Det känns alltid lika konstigt varje år. Först laddar man upp till 100% och sen går julen så fort, så fort och sen är den förbi. Speciellt i år var det ju arbetsgivarnas jul. Med det menar jag förstås att det ju bara var en ledig dag från jobbet.

Nu brukar det ju vara så att genast efter jul, så känns julgrejerna inte alls så intressanta längre. Man vill inte höra julmusik mera och fast affärerna nu bjuder ut julgranspynt och annat till fina rabatter, så känner jag åtminstone inte mig så värst lockad att handla mera. Jag tänkte iallafall plåga er med några julinlägg, eftersom jag inte hunnit uppdatera på några dagar.

Julveckan gick ju i sjukdomens tecken och en hel del av det jag tänkt göra blev ogjort. En grej som jag ville testa drog jag iallafall igång med sent på kvällen den 23:e. Nämligen att göra "Rocky Road". Jag blev så inspirerad av dethär inlägget.


Julafton firade vi hemma hos oss med våra föräldrar. Vi åt gott och mycket förstås. Sonen vaknade redan klockan 6 på morgonen, så för honom blev det en lång dag. Juldagen firade vi med min familj. Vi hade litet knytis hemma hos kusin och hans sambo. Massor med god mat - igen! Men vad vore julen utan god mat och gott sällskap.

 
Annandagen firade vi med mannens familj. Jättetrevligt att träffa alla, men det är nog litet jobbigt att åka runt med två små i bagaget. Det skall vara mat, matstol, byteskläder, blöjor och en hel massa rekvisita för ett lyckat besök utanför hemmet.


Julen bjöd i övrigt på kallt väder. Mätaren föll till under -20 grader, vilket nästan är för kallt för att vistas ute. Men vi har som tradition att ta promenader på förmiddagarna under jul och det höll vi fast vid. Maten smakar ju så mycket bättre, när man varit ute och rört på sig litet först. Tur att det blev en vit jul ändå, för det ger ju ändå den bästa julstämningen.

 
Vi tog promenader längs med stranden. Eftersom det lämnade en del bröd från julbordet så bröt vi brödet i små bitar och gav det åt änderna vid stranden. Det var mycket uppskattat av dem och visst är det så att delad glädje är dubbel glädje!

God fortsättning på er alla. Nu skall jag springa ut på mellandagsrea!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Urtjusiga bilder.
God fortsättning.

Anonym sa...

Tur att du satte ut receptet på Rocky Road.Då jag kom hem från julmiddagen hade jag i postlådanen en julgåva, av min trevliga granne, hon hade också gjort dessa godisar och jag fick en ordentlig sats som jag smaskade i mig på kvällen,så jag hade tänkt fråga dig om receptet,så tack så väldigt mycket.
Otroligt fina talande bilder.

Anonym sa...

Glömde skriva vem jag var,men de har du säkert räknat ut.
Moster B.

alegni sa...

det tycks inte ha gått nån nöd på er heller i julhelgen ;)
synd att jag inte läste tidigare att du var på väg på julrea, jag hade kunnat följa med...
kram

Ingelapingela sa...

Härliga bilder i synnerhet det på den lilla som verkar ta ståhejet med ro.

Upp poppade på ren skånska: "Mön mad, go mad och mad i rättan ti"...

Lyckoslanten sa...

Visst är det märkligt att man inte vill köpa julpynt som är så mycket prissänkt! I fjol köpte jag faktiskt den stora Willow Treekrubban på rea.
Gott har ni ätit men också motionerat!
Började tänka i går när jag hade wigwam på att kanske den är aningen större än min senaste. men du kommer ju inte att amma om ett år...
Ha det bra tills du berättar mer om er jul! ;o)

StrandviksVillan sa...

Maten är verkligen nåt av det bästa med julen - smakerna och dofterna. Och allt godis ;)

God fortsättning till dig och gott nytt år!
Tack för alla fina inlägg du bjuder på.

sagaulla sa...

Även om det kan kännas jobbigt med all rekvisita man skall ha med sig till den ena och den andra för att hinna med allt som förväntas så är det en lycka att få ge sina barn en jultradition som kanske inte alla barn förunnas!
Era barn är lyckligt lottade! Så även änderna!

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att få ta del av ert julfirande.
Det blev faktiskt två satser Rocky Road här, det är ju försvinnande gott :)
Kram Kicki

Gugis Pärlor sa...

Jag tänkte faktiskt också göra Rocky Road men alltid tar tiden slut i något skede så det får bli nästa jul? Ni har haft en skön jul ser jag. Synd bara att den var kort... när man väl börjar fira skulle man ju kunna hålla på ett bra tag ;O)

Kram Gugi