torsdag 9 december 2010

Vårt husprojekt,


 Ja det framskrider, fast väldigt långsamt. Förra veckan hade vi möte med en leverantör och det verkar som vi skulle närma oss en lösning på bottenplan som vi är nöjda med. Mest problem har vi med entrén. Skall vi ha kvist eller inte och i så fall en hurdan kvist?

I väntan på det stora huset har vi jobbat på ett annat husprojekt, nämligen pepparkakshuset. Det är några år sedan vi gjorde ett pepparkakshus, så vi var litet ringrostiga. Sonen hjälpte mig att dekorera det och valde ut vilken färg det skulle vara på karamellerna. I fönstren har vi gelatinblad som fönsterrutor.


Det lilla luciatåget är gammalt, men jag tyckte det passade bra med huset. Den vita brickan har jag köpt på Säde för bara 5 euro. I köket har jag gjort en riktigt enkel uppdatering. Jag köpte en vaxduk (också för 5 euro!) som jag la på köksbordet. Vi har inte haft bordduk på flera år och det blev riktigt lyckat tyckte jag. Den vita ytan lyser upp köket mycket mera än furuytan på bordet.

Inkommande måndag är det ju redan luciadagen. Då skall sonen delta i sitt första framträdande med dagis. Vad spännande det skall bli!

Tänk, imorgon är det fredag igen. Tills dess, ha en skön torsdag!

13 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Vad mycket ni har att fundera på. Kommer ihåg när vi skulle bygga vårt hus så var det nog bara pengana som styrde vad det skulle bli. Men helt bra blev det. Det som var en stor miss var vårt kök men nu efter renoveringen är det okej!
Följer med spännig med ert husprojekt.
Kraam
Sanne

Livet på Vestergård sa...

Spännande med husbygget, men visst är det många viktiga beslut som ska tas.
Pepparkakshus har vi bakat flera år i rad,men i år skippade vi det projektet.
Å vad roligt att få gå på luciauppträdande på dagis!
Kram Kicki

sagaulla sa...

Det är som att bläddra i en dyr tidning då jag läser din blogg, vilka ursköna bilder och vilket underbart pepparkakshus, kliar det inte i de små fingrarna att knapra litet i sig( alltså inte dina ).
Får mommo också var med på dagis luciatåget, lyllans hon!!!!

Lyckoslanten sa...

Det är marigt det där med husbygge. Vi kombinerade två färdiga husmodeller när det begav sig. Betydligt enklare är det med pepparkakshusbygge då. Men här blir det inte av i år heller. Menar du att du har en sådan blogg jag just var inne på!? Jättefina påsar! Vilket jobb, inget för mig som stämplade sjuttiotalet kort! :o)
Trevligt att läsa om allt du företar dig! ♥

Malin sa...

Oj vad spännande :-) Hoppas man får se planlösningen och höra vilken firma ni förhandlar med :-D

alegni sa...

åh, jag kan bara föreställa mig alla tårar som trillar när det luciatåget skrider fram...
fint pepparkakshus. det är verkligen länge sedan jag fixat ett själv.
ha en skön helg! kram

Ingelapingela sa...

Vilket charmigt pepparkakstorp och luciatåget är bara så charmigt! Tänker tillbaka på alla dessa gulliga lussetåg genom åren då barnen var små. NJUT!

Lycka till med att förverkliga husdrömmarna!

Lyckoslanten sa...

Hej igen! Jo jag såg frågan, men hade tydligen glömt att svara. Om du klickar på etiketten musungar hos mig och läser där kan du se att Fröken Elsa har virkat Martin och Martina. Jag väntade nästan ett år på dem! Jag länkar rätt mycket i mina inlägg men då får man klicka på den orangefärgade texten! ;o)

Lilja's Corner sa...

Det är skönt att koppla av med ett litet husprojekt som omväxling till ett stort! :) Va fint det blev med luciatåg och allt!

Anu sa...

Kul att höra att det går framåt med huset! Kvist låter nog trevligt.
Här väntas det också på lussandet, första gången våran får åka med nu också. :)

Fröken Tindra sa...

Vad spännande med husbygge! Klart ni skall ha en farstukvist! =0) Nåja, jag hoppas iallafall att ni kommer fram till hur ni vill ha det någorlunda smidigt.
Pepparkakshuset och luciatåget är jättefint!
Mysigt med sonens kommande lusseframträdande.
Ha en skön Adventshelg!
Kram!

Gugis Pärlor sa...

Kul att planera husbygget men det kräver mycket av en också. Snyggt pepparkakshus och luciatåget passar fint bredvid. Visst är det rörande och fin stämning på luciamorgnar! Ha det bra och njut!

Kram Gugi

Loppe sa...

Hej hvor fint!
Snyggt pepparkakshus!!
- som i et eventyr

Og luciatåget passar superfint bredvid..

Sådanne figurer går ej at købe i Danmark ( så vidt jeg ved ) men Luciaoptog (tåg) DÈT har vi !

Håber det bedste for sonen din på dagis i morgen.
Kram
Loppe